Tesla: BorgWarner produce transmisiile pentru Roadster

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.09.2008
Transmisia BorgWarner dezvoltata pentru Tesla Roadster va fi montata si pe modelele deja iesite de pe linia de productie.

Esential

380 Nm este cuplul motor oferit de noua configuratie Tesla Roadster
392 kilometri pot fi parcursi de Tesla Roadster cu o singura incarcare.

Sportiva electrica Tesla Roadster va primi o noua cutie de viteze cu o singura treapta, produsa de catre BorgWarner.

Cutia de viteze cu doua trepte cu care era echipat Tesla Roadster – produsa de un alt furnizor – s-a dovedit a fi insuficient de durabila, astfel ca inginerii Tesla au dezvoltat noi specificatii pe care le-au comunicat celor de la BorgWarner.

Noua cutie de viteze ofera un cuplu motor cu 30% mai mare si mareste autonomia vehiculului cu pana la 10%. Motorul care echipeaza Tesla a fost si el imbunatatit, oferind acum un cuplu de 380 Nm, fata de 286 Nm intiali. Autonomia a crescut si ea, atingand nivelul de 392 km cu o singura incarcare. Productia lui Tesla Roadster a inceput in martie, vehiculele deja vandute care au fost echipate cu o transmisie in doua trepte urmand sa primeasca, gratuit, noua cutie de viteze.

Tesla Roadster este singura masina electrica aflata deocamdata in vanzare in Statele Unite. Roadster indeplineste toate criteriile de siguranta, are un design reusit dar si performante demne de autostrada, fiind capabil de o acceleratie 0-100 km/h in doar 3.9 secunde.

Tesla Motors produce zece vehicule in fiecare saptamana, clientii asteptand in medie 4-6 saptamani pentru livrare.

Via | Automotive PR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru