Tesla Roadster aproape de productie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.04.2007
Tesla Motors a anuntat ca viitorul sau Roadster va avea o autonomie de doar 321 de km si o putere de 248 de cai.

Tesla a anuntat ca versiunea de productie a viitorului Roadster va avea o autonomie de 321 km si nu de 402 km, cum anuntase initial. Compania a oferit aceste informatii intr-o scrisoare trimisa celor 380 de clienti care au comandat deja Roadster-ul. Autonomia modelului va scadea datorita cresterii greutatii. Tesla a vandut cele 380 de modele cu un pret de 68.000 de euro pe exmplar, livrarile urmand sa inceapa la mijlocul acestui an.

Tesla Motors se apropie de finalizarea noului sau Roadster. Mai multe prototipuri ale noii generatii au fost dezvaluite de curand la o prezentare de presa din California. Urmatorul pas va fi construirea in Marea Britanie, de catre Lotus, a inca 10 noi exemplare care sa includa ultimele modificari. Aceste vehicule vor fi apoi testate inainte de startul productiei.

Singura diferenta dintre ultimele prototipuri si versiunile mai vechi este adaugarea unui nou set de baterii litiu-ion. Noile baterii vor cantari 408 kg, greutatea finala a masinii fiind de 1179 kg, cu 272 de kg mai mult decat Lotus Elise, model de la care a si imprumutat componente interne.

Cu o putere finala de 248 de cai viitorul Roadster va accelera de la 0 la 100 km/h in aproape 4 secunde.

Pentru pregatirea noului model, Tesla si-a intensificat operatiunile in Statele Unite si va demara o promovare intensa a vehiculului in orase cheie precum Chicago, Los Angeles, New York si San Francisco. Cei interesati de noul Roadster vor trebui insa sa astepte pentru ca lista de comenzi este destul de incarcata.

In curand Tesla isi va indrepta atentia asupra viitorului model sedan cu nume de cod WhiteStar. Vehiculul, care se zvoneste ca va aceleasi dimensiuni cu BMW Seria 3, va fi produs la o uzina din New Mexico in urmatorii ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru