Tesla Roadster: o veste buna si una proasta

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.09.2007
Cei care au comandat deja modelul Roadster vor trebui sa astepte pana in 2008 pentru acestea. In schimb, autonomia de rulare a crescut la aproape 400 de kilometri.

Tesla, producatorul american de supercaruri electrice, continua munca la modelul Roadster, asteptat cu sufletul la gura de intreaga lume auto. Desi platile pentru acesta au inceput deja de ceva vreme, boss-ul Tesla, Michael Marks, i-a anuntat ieri pe cei care au comandat, prin scrisori oficiale, ca livrarile pentru Tesla Roadster vor mai intarzia putin, acestea fiind acum prevazute pentru 2008.

Motivele nu sunt insa ingrijoratoare, ba din contra. Tesla a pus accent in ultima perioada pe prelungirea autonomiei motorului electric al modelului sau, ultimele masuratori oficiale si recunoscute de autoritatea americana auto aratand ca, in regim mixt, Tesla poate parcurge 395 de kilometri cu un singur plin de curent. Vestile bune nu se termina aici. Tesla i-a anuntat in aceeasi scrisoare pe viitorii posesori ai lui Roadster ca modelul a trecut cu brio toate testele de siguranta, inclusiv cel de impact lateral, la care se inregistrasera anterior probleme.

Dar, pentru ca toate acestea au un pret, acesta va fi platit cu timpul de asteptare.

Astfel, primele 50 de exemplare Tesla Roadster vor fi livrate de abia in primele trei luni ale lui 2008, in restul anului urmand sa se treaca in ritm normal, 600 de unitati fiind programate sa ajunga in garajele amatorilor de senzatii tari 100% electrice.

AICI puteti citi scrisoarea oficiala Tesla.

Comentarii (4)

  • bavariarent.ro
    bravo
    bravo celor de la Tesla si nu numai.in general sunt de apreciat initiativele celor care vor sa scape de total de emisiile nocive dar fara a face rabat la confortul si calitatea unei calatorii oferite de masinile moderne.
    sa speram ca aceasta initiativa se va generaliza in curand
    0 0
  • BRAVO..
    VREAU SI EU O MASINA CA ACEASTA.
    DAR OARE,CIT COSTA?
    CATI Kw ARE ?
    DAR POT SA-MI CAR CARTOFII SAU VARZA SAU PORCU" DE LA TARA CU EA?
    NU CRED
    TOT MAI BUN ESTE UN MOTOR W12 (de la wv),
    SAU UN S600 (de la MERCEDES),UN M3 (evident de la BMW).... :-)
    0 0
  • EU
    ejti varza mah baiatule
    0 0
  • AndreiRN
    Electrice
    In State deja multe parcari publice sau de supermagazin au parcari pt masinile electrice unde le poti incarca pe GRATIS.
    Sunt curios cati ani va fi aceasta oferta de a primi curent gratuit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru