Topul celor mai nepoluante masini

Publicat Marti, 13.03.2007
Va prezentam topul celor mai "curate" masini ale lumii, asa cum a fost alcatuit acesta de revista americana Forbes.

V-am prezentat acum cateva zile Topul celor mai poluante masini din lume. Revenim in acest domeniu si va prezentam acum un top al celor mai "curate" automobile existente acum pe piata.

Topul, alcatuit de revista Forbes, se bazeaza pe evaluarea facuta de Agentia pentru Protectia Mediului (EPA). EPA a oferit vehiculelor un scor de la 0 la 10, in functie de emisiile de gaze si impactul lor asupra mediului incojurator. Forbes a preluat lista cu automobilele care au inregistrat un scor de 9.5 sau mai mare la capitolul poluarea aerului si apoi le-a ordonat in functie de emisiile CO2. Vehiculele au obtinut un scor strans, demonstrand cat de mare este concurenta masinilor "verzi" in acest moment, indiferent de producator.

Primele doua masini au terminat la egalitate iar urmatoarele au obtinut scoruri atat de stranse incat americanii au acordat locul al treilea tuturor modelelor de la pozitia 4 la pozitia 10. Foarte intersanta este plasarea in Top 10 a versiunilor hibride ale unor SUV-uri, modele cunoscute ca poluatori in toata lumea.

Dupa cum probabil va asteptati, masinile japoneze conduc topul.

Insa, spre surpriza tuturor, modelele americane le urmeaza indeaproape.


1. 2006 Honda Civic Hybrid 
1. 2006 Toyota Prius

2. 2007 Toyota Camry Hybrid

3. 2006 Ford Escape Hybrid
3. 2007 Ford Escape Hybrid
3. 2007 Ford Focus
3. 2006 Mazda3
3. 2006 Mercury Mariner Hybrid
3. 2007 Mercury Mariner Hybrid
3. 2006 Saturn Ion

Comentarii (15)

  • DECE NU FAC SI UN TOP CU CELE MAI NEPOLUANTE MASINI EUROPENE
    VREAU SA VAD UN TOP PT EUROPA, SA VAD UNDE SE CLASEAZA PASSAT-UL DE 1,9 TDI. CRED CA LA CELE MAI POLUANTE, SCOATE UN FUM IN URMA DE ZICI CA MERGI CU VAPORUL. BAFTA
    0 0
  • ai dreptate
    vreau un top mai pentru Europa sau chiar pentru Romania daca nu exagerez ...cu toate ca stiu ce comentarii proaste or sa apara despre iubitul nostru Logan desi in 90% din articole nu se pomeneste nimic despre aceasta masina.
    0 0
  • Mr. Honda
    topul RO
    Pentru a-i da satisfactie lui mmm, iata topul romanesc:

    Cele mai nepoluante masini:
    1) Logan
    2) Logan MCV
    3) Logan van

    Cele mai puternice masini:
    1) Logan
    2) Logan MCV
    3) Logan van

    Cele mai spatioase masini:
    1) Logan van
    2) Logan MCV
    3) Logan

    Cele mai sigure masini:
    1) Logan
    2) Logan MCV
    3) Logan van

    Cele mai fiabile masini:
    1) Logan
    2) Logan MCV
    3) Logan van

    Cel mai bun raport calitate-pret:
    1) Logan
    2) Logan MCV
    3) Logan van

    Nota: aceasta e o gluma.
    0 0
  • logan
    cand este vorba de logan, nu ma pot abtine sa nu o laud. sunt de acord in totalitate cu mr. honda. bine ca nu vin nemtii in romania sa produca autoturisme. ar fi surclasati de francezi.
    0 0
  • loganu
    e usor sa comentezi despre logan .. dar sunt curios cati din cei care comenteaza au condus vreodata vreun logan? CIOCU MIC!!!!
    0 0
  • comentarii
    da de acord cu ns.. e o vorba "Daca nu stii nu vorbi" ! ma enerveaza oamenii care spun " a loganul e un kkt" sau ceva de genul.... >>> L-)
    0 0
  • VW Passat --> VARZA
    are dreptate tipul de mai sus, passatul scoate fum k o salupa! in ardeal toti taranii au vw,masina nemteasca(...), n-au auzit de masini suedeze sau japoneze, care mai nou dau clasa!si americanii sunt pe spate, sa nu se mire lumea de ce chrysler, ford si gmc se duc pe apa sambetei...
    0 0
  • vw...
    nu e de mirare ca touaregul e in top 12 la dintr-alea care scot fum...vw mai au de invatat multe, nu conteaza numai pretul...
    0 0
  • ford
    tot aud despre focus ca ar fi masina buna, acum il vad si in topul asta... daca nu l-ar face asa de urat, mai ca ar merita.
    0 0
  • logan
    am condus logan-uri, si inca destul de multi kilometrii. dintre toate tipurile de logan, cea mai buna este oricare alta masina din vest. (de acord cu clau)
    0 0
  • oooooooooo
    hoti cu acte in regula
    daca tariceanu nu scoate taxa de inmatriculare,o sa tot conduceti la logan si masini noi si proaste!
    1 0
  • "Logan_fan"
    Bravo Mr Honda , insa vreau sa fac o mica rectificare la cele zise: ala e topul romanesc, iar in rolul loganului "joaca" oricare alta masina din vest.
    0 0
  • Multe incercari
    Unii vad ca sunt persecutati. Ce nu intelegeti ca fiecare poate avea o parere? Daca omului nu ii place Loganul ca si masina, ce aveti cu el? Va simtiti mai in putere sa ii spuneti sa taca? Am condus un Logan si mi s-a parut foarte slab, dar nu bravez din a-l critica.
    Da, in Ardeal, multi au masini nemtesti, dar sa nu crezi ca pun coada la pruna. Masinile japoneze o sa tot castige teren, pacat de americani.
    Honda Civic are un consum destul de ridicat insa... comparand cu alte masini care au aceasi capacitate cilindrica si sunt incadrate in aceasi clasa. Bafta tuturor!
    0 0
  • AndreiRN
    Adaptabilitate
    "Masinile japoneze o sa tot castige teren, pacat de americani."
    Realitatea este ca majoritatea masinilor "japoneze" sunt facute in US si industria auto americana este extrem de adaptabila si pragmatica. Fordul are majoritatea acctiunilor Mazda si GM are un % ridicat din Toyota, Honda, Isuzu. Industria auto din japonia are la baza filozofia Dr. Deming care a fost american si "exilat" in Japonia in ani '60 - '70. Deci intr-o atmosfera de afaceri internationala nu este motiv sa-i vaite cineva pe americani ca sunt extrem de adaptabili.
    0 0
  • Marinicab
    De ce amestecati Hybrid-urile cu restul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru