Topul celor mai toxice interioare

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 22.03.2007
Materialele din interiorul masinilor emit substante chimice toxice. Modelele mai ieftine au un grad de toxicitate ridicat.

O organizatie americana denumita Centrul Ecologic a intocmit o lista a celor mai toxice cockpit-uri ale masinilor.

Este vorba de acele modele care folosesc materiale pentru interior care emit substante chimice. Plasticul folosit pentru interior, covorasele sau carpetele pot emite substante toxice cum ar fi bromul, clorul, mercurul sau arsenicul.

Modelele cu cel mai ridicat grad de toxicitate: Nissan Versa, Chevrolet Aveo, Scion xB, Kia Rio, Suzuki Forenza, Kia Spectra, Subaru Forester, Chevrolet Express, Hyundai Accent si Chevrolet Silverado.

Modelele cu cel mai scazut grad de toxicitate: Chevrolet Cobalt, Chrysler PT Cruiser, Honda Odyssey, Volvo V50, Suzuki Aerio, Acura RDX, BMW X3, Nissan Frontier, Toyota Matrix si Volvo S40.

Concluzii:

Se poate observa ca modelele cu cel mai ridicat nivel de toxine sunt, in general, masini cu preturi mai mici. Modelele care ofera un mediu mult mai sanatos in cockpit sunt masini mult mai scumpe, care folosesc materiale mult mai putin toxice.

Comentarii (19)

  • YMihai
    hai repede...
    repede fratilor ...scrietzi ceva de Logan !!! Cum de nu e toxic ...de ce e toxic ...la mine miroase ...la tine nu miroase ...eu am stranutat !!! Sunt numai cateva subiecte de dezbatere !!! Succes !!!!!!!!!!
    0 1
  • cedrik
    pe fatza
    nici un subiect (topic) fara logan...
    0 0
  • poate n-au testat Loganu
    interesant ar fi un top complet cu cat mai multe masini ce se vand pe piata...
    0 0
  • zoloft
    zoloft@zzum.ro
    un astfel de clasament , daca ar fi mai detaliat si publicat pe larg, cred ca ar da peste cap vanzarile auto din Romania
    0 0
  • CENTRALIZARE VANZARI
    Exista APIA , mai fratilor.......
    0 0
  • horhel
    comentaii
    unu e vorba despre America
    doi in apia sunt toti importatorii nu cred ca vor sa spuna care polueaza apele si pielea ;-) umana
    0 0
  • cristi
    caterinca...
    interioare toxice..hai ca asta e tare...
    in romania poti sa fii si pe trotuar si trece unu cu vreun camion sau cine stie ce dacie din 1900 toamna si te afuma...si...nici macar nu esti in masina..esti pieton...a dracu toxicitate....
    0 0
  • Adrian
    Arseniiiic
    Bai, arsenicul, bromul, mercurul, sunt substante grele, astea nu se emana... e mai toxic mirosul de la solutia de spalat parbrizul decat bromul din bordul de plastic de la Aveo... sau tusul de la ziarele de zi cu zi decat mercurul din schimbatorul de viteze de la accent. Copii, nu deveniti victime ale pasiunii globale de a deveni maniaci panicarzi
    0 0
  • Spider
    de acord cu Arseniiiic
    da sunt de acord cu el. Pana nu demult stiam ca tel.mobil cauzeaza cancer la cap din cauza undelor...undele radio de la profm romantic 21 kiss si altele sunt mai puternice...deci ar trebui sa fie un risc mai mare. Pe vremea lui Ceausescu era cancerigen cartoful cand nu se facea si benefica varza care era in belsug, anul urmator se faceau cartofi mai multi decat varza astfel incat lucrurile erau invers...varza cancerigena si cartoful benefic. Mai stim ca dobermanii isi mananca stapanii la 7 ani dar nu s-a intamplat niciun caz si ca coca-cola este mancatoare de ficat (dintr-un studiu de-al lui pepsi).... deci totul e doar marketing. Si la faza asta cu interioarele e la fel...inainte era moda masinilor scumpe, drept urmare nu avea rost reclama, dar acum trebuie si asta pt ca a venit moda schimbarii masinii la 2-3 ani cel mult, si nu-ti poti permite sa arunci cu miile de dolari sau euro la revanzare, lucru pt care lumea cumpara masini ieftine pt a le schimba repede.
    0 0
  • cristi
    CRITIC intr-un mod amical:
    aproape de fiecare data cand ai facut aceste topuri, tu sau colegii tai, existau poze cu masini. nu ca mi-ar fi greu sa le caut pe google, dar daca tot l-ai facut era mai interesant sa fi fost si poze cu masinile in cauza. multa bafta in continuare
    0 0
  • poluante my ass
    ce ironie, mai putin daunatoare e chevy COBALT... si va rog nu mai aduceti dacia in discutie ca fac ALERGIE=>CANCER=>MOR (deci e clar ca ea e cea mai toxica:D)
    0 0
  • ba ala care spui de dacie ca este poluanta
    Spuneti ca vai trece o dacie din 1900 toamna si va afuma, da la passaturile alea din 2001 care cand porneste scoate un fum de te ineaca.... la alea dece nu comentati nimic....ce sa spun aveti si voi vreo raie straina care mai are putin si cade dar va kkti pe voi in sus si injos ca nu aveti dacie, ba scavilor Romania s-a pus pe picioare cu Dacia nu cu passat-ul sau cu alete masini straine, am o dacie din 71' si un bmw din99 si va spun sincer ca nu bagi bmw-ul pe unde bagi dacia si bineinteles ca nu ai cf din BMW in dacie dar dif de pret este enorma, cu dacia merg la pescuit uneori la munca iar bmw-ul de fitze asa ca nu mai sp voi de dacie pe care o cumperi la mana a doua din 2001 cu 70-80 dde mil pe cand un Bmw din 93 dai pe putin 3800-4500 de euro si cred ca bmw-ul ala este mai poluant cu mult decat dacia. bafata si rog pe posesorii de troace straine sa nu mai comenteze pe public dacia. Respect pt posesorii de DACIE nu conteaza ce model.
    0 0
  • olvo
    volvo da clasa?!!
    daa!
    0 0
  • viviana
    "dreptate"
    jonny,ai dreptate, cei care au ajuns bogati arunca dacia, au uitat ca de "ea" s-au folosit in timpurile grele...au uitat de unde...au plecat...dar timpul o sa-i invete ca respectul este si trecut si viitor,numai asa cumpana va fi corecta...
    0 0
  • strummer
    n-am uitat
    imi pare rau sa perpetuez discutia despre dacii, dar o sa o fac oricum...

    am condus trei ani o dacie 1300 din 81, deci de pe vremea cand inca se faceau bine. E drept, am bagat-o pe unde si un SUV s-ar chinui si chiar am fost multumit de ea. Super masina. Dar, la fel de drept e, ca m-a lasat si in cele mai aiurea locuri si situatii. O planetara rupta (din senin) in mijlocul Dorobantiului... de unde rezulta o intersectie blocata cam o ora, pana a venit mecanicul cu un cric pe roti sa o tragem langa trotuar; ramas fara frane de doua ori, fara urmari din fericire, etc. Deci nu am uitat de unde am plecat si inca ma mai uit cu placere la ea in timp ce rugineste in parcare (i se apropie sfarsitul), dar nici nu m-as mai intoarce. RIP.
    0 0
  • dacioara mea
    mai fratiorilor care respectati dacia - va iubbesc si va admir pt maturitatea de care dati dovada! am o dacioara din '85 pe care o cheama Florica si de care sunt foarte mandru si super multumit! e adusa de la nemti ( are centuri in spate, carlig de remorcare si motor frantuzesc)! masina o ai asa cum o intretii si o exploatezi - si asta indiferent de ce marca de masina e - poate fi si taticul merturilor, daca nu ai grija sa-i faci reviziile la timp si sa ai grija la gropi si la toate cele - se duce nene! indiferent de ce masini voi avea pe viitor, imi voi pastra in continuare dacioara si voi avea grija de ea, a.i. sa fie in stare de functionare perfecta pe veci! vreau sa va spun ca sunt genul care incetineste sau ocleste la cea mai mica groapa, nu astept sa se strice ceva si am si schimbat, tot timpul trebuie sa fie foarte curata atat la exterior, dar mai ales in interior, o acopar cu prelata in fata blocului si ii spun noapte buna! pt mine e o masina clasica pe care o iubesc si de care am mare grija! Uitati-va si voi la " WHEELER- DEALERS" cum se intretine o masina si fiti siguri ca indiferent de ce marca e, nu se va strica, neprovcandu-va neplaceri! respect pasionatilor si adevaratilor iubitori ai automobilului!
    0 0
  • TOXIC!
    hai da de... imi vine sa rid..unde naiba gasiti aceste subiecte?... si chiar asa Loganul asta nu este bagat nici aici in seama?... passatul din 2001 face fum?... poate daca i se da foc!... Loganul o masina pe care o protejeaza guvernul! din cauza asta sunt atitea inconveniente! pina la urma nu ar fi nimic rau in asta, sa protejezi productia interna, dar ce ne facem ca asta se aplica numai la Dacia Pitesti! si atunci normal ca apar atitea discutii! o parere de om care sa mai pricepe la masini, articolul asta cu toxicitatea este o mare scorneala!...
    0 0
  • logan
    si eu care ma minunam ca nu zice nimeni nimic de Logan, de guvern, de taxe, etc... bravo bah dudu, ai salvat sirul asta de comentarii...
    0 0
  • dacie
    am avut si eu o dacie din '95 si am condus-o vreo 3 ani, din 2000 in 2003. abia asteptam sa scap de ea pentru ca iarna aveam cele mai mari necazuri cu ea. una-doua murea aprinderea. in 2003, cand a aparut solenza, mi-am cumparat una si o am si acum si sunt super multumit de ea. nu am avut absolut nici o problema cu ea. daciile ceausiste nu erau bune de nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru