Topul frumusetii

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 21.09.2006
Cele mai frumoase zece masini din lume. Suna cam exagerat, dar am incercat sa va oferim o lista cu zece bijuterii automobilistice.
Sa intocmesti un top zece al celor mai frumoase masini nu este un lucru tocmai la indemana. Varietatea de modele si de marci este o piedica in realizarea unui clasament cat de cat obiectiv. Frumusetea este un lucru subiectiv, dar simtul estetic sa speram ca nu ne-a inselat in intocmirea unui top al celor mai frumoase masini. Nu am ales sa realizam un clasament numeric, ci sa va oferim zece modele care exprima ideea de fumusete absoluta.

Putem incepe cu Jaguar E Type, lansat in 1961. Acest model combina performanta propulsorului cu designul sau deosebit. Un inginer specialist in aerodinamica pe nume Malcolm Sayer este responsabil cu gratiile acestui model.

Al doilea pe lista noastra este Mercedes-Benz Count Trossi SSK, rezultatul combinatiei dintre designul din 1930 a lui Felice Trossi si a unui britanic necunoscut care a pus acest proiect in realitate.

Urmatoarea alegere este Bugatti Veyron. Este una dintre cele mai scumpe, mai rapide si mai frumoase masini construite vreodata. Aerodinamica sa este expresia imbinarii dintre elementele sportive si motivele luxuriante ale acestui model.


Ne intorcem in timp pentru urmatatoarea bijuterie, Talbot-Lago T150 C SS Teardrop Coupe din 1938. Masina a primit in epoca supranumele de “goute d'eau”.

Pagani Zonda este urmatorul nume de pe lista noastra, model exceptional conceput in linii futiuristice de catre Horacio Pagani. Horacio a folosit drept model pentru aceasta realizare pe sotia sa.

Shelby Mustang Eleanor GT500 vine din 1967 si se aseaza in topul zece al frumusetii. Modelul a devenit foarte celebru dupa ce a fost protagonistul filmului “Gone in 60 Seconds”.

Daca numele Dino nu va spune nimic, atunci va anuntam ca Dino Ferrari a fost fiul lui Enzo, iar unii pasionati spun ca Ferrari Dino este cel mai frumos model Ferrari construit vreodata.

Mercedes-Benz 300SL Coupe din 1955 se gaseste printre aceste perle ale coroanei automobilismului mondial. Este o masina sport de doua locuri foarte practica si confortabila.

Legendarii de la Rolls-Royce ne-au adus modelul Phantom care este expresia cea mai fidela pentru putere si eleganta.


A venit si timpul pentru ultima alegere, Aston Martin DB4 GT Zagato, aparut in 1960. Desi s-au construit doar 19 exemplare, acest model reda si astazi entuziasmul Aston Martin si scrie o frumoasa pagina de istorie pentru fabricantul britanic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru