Toyota a lansat Auris in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.03.2007
Toyota Romania a lansat noul model Auris pe piata din Romania.

Toyota a lansat in Romania modelul Auris, destinata consumatorilor din segmentul hatchback-urilor de familie.

Mihai Bordeanu, director de Marketing Toyota Romania, a declarat:” Segmentul C este cel de-al doilea ca marime pe piata auto europeana si romaneasca, un segment foarte stabil si important pentru toti producatorii de masini. Suntem convinsi ca Auris se va impune in aceasta categorie, pentru ca aduce o perspectiva inovatoare si foarte fresh asupra a ceea ce ar trebui sa fie un hatchback compact”.

Auris a fost creat la centrul de design Toyota din Paris si se bazeaza pe noua filosofie de design promovata de japonezi, intitulata “claritate vibranta”.

Auris a fost creata pornind de la sofer, dinspre interior spre exterior. Consola centrala inaltata reprezinta o declaratie de curaj si de personalitate care simbolizeaza si contribuie la alura sportiva a masinii. In acelasi timp, interiorul este si elegant si practic, datorita schimbatorului de viteza si a celorlalte elemente de control dispuse la o inaltime ergonomica perfecta.

Construita pe o platforma cu totul noua, Auris are o lungime totala de 4.220 mm si un ampatament de 2.600 mm, ceea ce confera automobilului o stabilitate excelenta si confort maxim pentru pasageri. Inaltimea de 1.515 mm si latimea de 1.760 mm contribuie la crearea unui interior spatios si stabil si la o alura sportiva in exterior. Auris va fi disponibila in varianta cu 5 usi, cu propulsoare pe benzina si motorina, ce indeplinesc normele Euro IV: doua modele pe benzina de 1.4 VVT-i si 1.6 Dual VVT, si doua pe motorina: 1.4 D-4D si 2.0 D-4D.

Noul propulsor pe motorina de 1.6 litri beneficiaza de un sistem dual VVT-i, asigurand un proces de combustie eficient si o putere imbunatatita. Noua Toyota ofera o gama larga de cutii de viteze, noutatea fiind o cutie cu transmisie manuala cu sase viteze pentru motorul 2.0 D-4D. Un nou sistem MultiMode va fi disponibil pentru 1.4D – 4D şi 1.6 Dual VVT-i.

In functie de dotari si de motorizare, pretul pentru un model Auris variaza intre 14.000 si 21.000 de euro. 

Comentarii (10)

  • auris , un castigator?
    AURIS intra pe o piata tare cu GOLF V , OPEL ASTRA , FORD FOCUS ...are calitatile sa castige pacat ca piesele de schimb la japoneze sunt scumpe
    0 0
  • Piesele pot sa fie si mai scumpe din moment ce masina nu prea se strica. Problema este pretul de achizitie al masinii. De exemplu versiunea 1.4 D4-D in echiparea de baza terra costa 16333EUR DDP, iar in echiparea luna costa 17902DDP. Cam mult, din moment ce Focus la 1.6TDCI(90 cai) costa 15600EUR DDP si este in echiparea Trend 007!!!
    Eu credeam ca o sa concureze masinile din acest segment si la pret, nu numai la calitate, fiabilitate etc.
    0 0
  • AndreiRN
    Preturi
    Toyota a fost dintotdeauna mai scumpa ca fordul sau alte masini din aceeasi categorie datorita calitati produsului. Pe langa asta preturile in Europa sunt mult mai ridicate datorita impozitelor de stat si volumului mic de vanzari.
    La asa pret iei doua Corolla sau o Camry, masina anului 2007, in US.
    0 0
  • Florin
    Auris
    Nu mi se pare ceva deosebit masina asta .. parca e un Yaris umflat cu pompa .
    Toyota beneficiaza de o imagine f. buna dar are si dezavantaje suficiente . De ex nivelul de dotari. Sun 3 variate principale si nu poti sa-ti alegi nimic optional. Nu cred ca e un atu asta !
    0 0
  • exterior
    are un exterior banal,pretul maricel,e mai frumoasa corolla!!!
    0 0
  • alexandru bogdan
    toyota
    bravo toyota! mari producatori de automobile,germanii, au un regret imens:"ce rau ne pare ca toyota nu e germana"!impresionant automobil,am fost la drive test la voi si am fost incantat! multumesc ! bravo!!!
    0 0
  • alexandru bogdan
    auris
    evident drive testul l-am efectuat nu au auris,cu rav 4 ,corolla si avensis ,am fost tratat extraordinar , am incercat aproape toate versiuniile,eram tot timpul sfatuit indrumat,cand am inceput drive testul cu rav 4 ,am intrebat cat pot conduce ,raspuns:pana se termina benzina daca doresti!!! extrordinar,bravoo!
    0 0
  • audio
    are cineva idee de sistemul audio de pe auris? daca nu specificatii macar o parere a cuiva care a avut ocazia de a asculta la acesta? Daca vorbim despre varianta sol care are 6boxe... si mai bine.
    Am vazut-o la dealer de multe ori dar asta nu mi-a venit prin cap sa probez. Mai am de asteptat 3 saptamani pana imi vine masina si mor de curiozitate.
    0 0
  • florentin
    interior
    Eu sunt mai meticulos si nu inteleg de ce tastele care actioneaza geamurile nu sunt iluminate. Nu am mai vazut asa ceva si am ramas blocat dar care este explicatia? Daca ma insel, scuze.
    0 0
  • Superb
    Am fost la drive test si am ramas impresionat de auris , este o masina deosebita su finisaje excelente comparativ cu opel corsa si astra dar pretul este un pic maricel datorat si fiabilitatii ridicate a masinii . Pe 15 februarie imi vine aurisul!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru