Toyota a lansat Highlander 2008

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.02.2007
Constructorul japonez a prezentat in premiera Highlander 2008 la Salonul Auto de la Chicago. SUV-ul se va produce si in varianta hibrida.

Toyota a prezentat astazi noua generatie de SUV-uri de marime medie, Highlander si Highlander Hybrid, la Salonul Auto de la Chicago. Desi consumul nu s-a schimbat, noul model este mult mare, mai spatios si mai puternic decat predecesorul sau. Toyota pune insa accent pe promovarea elementelor de siguranta ale acestui model, care includ ca echipare standard controlul tractiunii, distributia electronica a fortei de franare, capota si spoiler care se deformeaza in cazul unui impact cu un pieton.

Highlander este construita pe platformele modelelor Camry si Avalon, este cu 10 centimetri mai lunga, are o garda la sol mai inalta cu 2.50 centimetri, este mai lata cu 7.62 cm si are un ampatament mai mare cu 7 centimetri decat predecesorul sau. Exteriorul a fost realizat la Calty Design Research din New Port, California. La interior spatiul generos a permis introducerea unor elemente inovative.

Highlander va fi pus in vanzare in iulie si va avea trei versiuni: Base, Sport si Limited. Toate versiunile vor fi propulsate de un motor nou V6 de 3.5 litri care dezvolta 27o de cai putere, cu 55 de cai mai mult decat motorul de 3.2 litri al predecesorului sau.

La numai doua luni dupa, va fi pusa in vanzare si varianta hibrida a modelului, echipata cu tractiune integrala AWD, franare electronica, pilot automat.

Comentarii (5)

  • romania
    mie imi place .
    oare va fi adusa si in romania ?
    0 0
  • Dinalex
    Asemanare !
    Prea arata a Santa Fe.
    0 0
  • design
    Japoneza cu aspect de coreeana..pacat.
    0 0
  • Nu designul e totul!
    Oricum calitatea motoarelor si atentia la detalii la interior este deosebita la Toyota!
    Mie imi place enorm masina asta!
    0 0
  • dragos xss
    pt alex
    ai totala dreptate.
    si urmatorul are ceva dreptate ... dar la o masina conteaza totusi si designul exterior ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru