Toyota Corolla S3: sedan de performanta

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.11.2007
Toyota a dezvaluit la SEMA versiunea sportiva si de performanta a actualului sedan Corolla.

Isteria celui mai mare salon de tuning, SEMA Las Vegas, continua. Japonezii de la Toyota au dorit sa marcheze cum se cuvine acest eveniment si au pregatit doua premiere mult asteptate de public: dezvaluirea versiunii sportive XRS a sedanului Corolla si varianta de performanta a acestuia, botezata S3.

Desi nu a declarat oficial daca noua versiune de performanta Corolla va intra in productie in viitorul apropiat, japonezii ravnesc la piata rivalei Mazda6 MPS. S3 imprumuta multe din accesoriile modelului standard printre care si bodykitul sportiv si pachetul interior.

Diferentele apar sub capota unde Toyota a amplasat un motor cu patru cilindri de 2.4 litri pe benzina, echipat cu un supraalimentator si un intercooler pentru a mari bagajul de putere. Si sistemul de evacuare a fost inlocuit cu unul sportiv cu tevi duble cromate.

Pentru a spori manevrabilitatea si stabilitatea modelului de performanta, japonezii au echipat modelul cu un set de suspensii noi, care coboara garda la sol, si jante de 20 de inch cromate.

Desi nu sunt zvonuri despre o posibila versiune de serie a modelului de performanta, clientii care vor dori un sedan mai sportiv nu vor ramane nemultumiti.

In februarie 2008 Corolla va primi doua versiuni sportive, inspirate din S3, botezate S si XRS care se vor individualiza prin modificari minore: mai multe bodykit-uri, jante de 17 inch si un pachet cu elemente cromate.

Versiunea XRS va fi echipata cu acelasi motor de 2.4 litri VVT-i insa, spre deosebire de cel regasit pe S3, acesta este aspirat normal. Propulsorul ofera 158 de cai putere la 6000 de rpm si un cuplu motor de 219 Nm la 4000 de rpm. Puterea va fi transmisa prin intermediul unei cutii manuale sau automate cu cinci rapoarte iar consumul declarat de japonezi este de 10 litri/100 km pentru mediul urban si 7 litri/100 km pentru extraurban.

Pentru siguranta pasagerilor sai, versiunea XRS va dispune de sistem electronic de control al stabilitatii si tractiunii. La interior insertiile cromate si tapiseria din piele brodata cu logo-ul XRS vor spori confortul pasagerilor.

Comentarii (8)

  • Gabriel
    SUPER!!!!!!!!!!!!!
    Oare va veni si in Romania masina????

    O vreau!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • toyo
    corolla are 125 de cai/ plumb, nu se fac bine simtiti din 1,6 cilindree intreptele 4 si 5...in rest ajunge la 200/h.
    Ca posesor pot spune ca sunt multumit de cele 8-9 air baguri din standard..restul este nice nimic deosebit pentru 18-19 mii de euro ...
    0 0
  • ...
    o aparitie cam fada
    0 0
  • cosmin311
    Toyota
    e bestiala rau masina ...nu degeaba sunt lideri mondiali si ii a depasit pe americani de la general motors...face concurenta cu mazda 6 deoarece seamna foarte mult intre ele :)...bv toyota tine-o tot asa
    0 0
  • :(
    va place cum arata?
    mie nuh
    0 0
  • da
    Aici e vorba de MASINI !!!!
    0 0
  • Accord
    ??
    0 0
  • ce gluma !
    158 cai ?!?! ce gluma proasta! ce fel de model sportiv e asta? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru