Toyota number one

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 07.08.2006
Dupa ani de suprematie pentru americanii de la General Motrors, se pare ca zilele lor sunt numarate. Cifrele arata ca nimeni numai poate opri taifunul Toyota.
Toyota continua drumul ascendent catre ocuparea primului loc pe piata mondiala de automobilism. Producatorul japonez Toyota ar putea sa devina liderul mondial in productia de automobile, in dauna General Motors.

Dupa ce si-a majorat vanzarile de masini in intreaga lume, profitul companiei urcand cu 39% in al doilea trimestru Toyota a inregistrat un profit de 2,5 miliarde de euro in primul trimestru, profitul net majorandu-se cu 680 milioane euro. In ultimul trimestru, Toyota a vandut peste 2,09 milioane autoturisme in intreaga lume, fata de 1,95 milioane, vanzarile din aceeasi perioada a anului 2005.

Cresterea cea mai spectaculoasa a avut loc in SUA unde ales in SUA, unde compania a vandut cu 16% mai multe masini, ajungand la 747.300 de unitati.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru