Toyota scoate model de 5056 de euro!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.01.2007
Lupta devine cat se poate de serioasa! Toyota va lansa in 2010 in Japonia primul sau model low-cost. Acesta va costa doar 5056 de euro!

Toyota se va bate in scurt timp cu Dacia si Renault pe segmentul modelelor Low-cost. Aceasta parte a pietei auto nu a fost foarte bine exploatata pana in acest moment, Renault si Dacia fiind practic primii care au reusit sa isi impuna un model de succes pe aceasta linie. Desi dupa francezi si romani toti constructorii importanti au anuntat lansarea unor modele cu care sa atace segmentul masinilor ieftine, Toyota este urmatorul producator important al lumii care reuseste sa produca un astfel de model.

Astfel, Katsuaki Watanabe, presedintele Toyota, a anuntat faptul ca Japonia va fi prima piata pe care se va lansa noul model low-cost. Se stie pana in acest moment doar ca masina va costa 5056 de euro si ca va aparea peste circa trei ani. Decizia de a ataca o piata foarte dezvoltata din punct de vedere auto, cum este cea japoneza, este foarte interesanta, avand in vedere faptul ca in prima faza se vorbea despre intentiile Toyota de a-si lansa modelul in tari emergente, cum sunt China, India, Rusia sau Brazilia.

Insa acest pas facut de producatorul japonez nu poate insemna decat un singur lucru: Logan trebuie sa se pregateasca de o lupta foarte grea si care se apropie cu pasi repezi cu viitorii pretendenti la primul loc in acest segment. Asta pentru ca modelul Toyota este dar primul din seria de amenintari de piata cu care se va confrunta modelul romano-francez in viitorul apropiat.

Comentarii (16)

  • RASARE SOARELE
    cred ca am sa cumpar 2 oricum si orice inafara de LOGAN ... astept cu nerabdare sper sa se si posteze ceva despre masina ce va aparea cam cum va fi oricum sunt convins ca superior Loganului ...
    0 0
  • din California: TOYOTA - BEST
    din California: TOYOTA - BEST from 1986 to PRESENT & beyond ...!
    din California: TOYOTA - BEST from 1986 to PRESENT & beyond ...!

    Conform tuturor statisticilor consumatorilor mondiali Toyota a depasit calitatea Mercedes si BMW cu pasi uimitor de repezi incepind cu unul 1986, iar apoi a urcat si cantitativ detronind la cantitate mari producatori de-a dreptul colosi, si apoi a ajuns chiar sa detroneze Fordul si Chrysler cu Mercedes cu tot anul trecut si chiar acum tocmai devine "Number 1 Mondial" nu numai la calitate (Toyota include si divizia sa: Lexus) dar si la numar de vehicule, detronind astfel ultimul mamut supravietuitor: GM (cu absolut toate sub-marcile sale: Pontiac, Chevrolet ...); Deci dragutilor, fara doar si poate ca in concluzie comparind Dacia (sau chiar si Renault pina la urma) cu Toyota e absolut la fel ca si cum ai compara cel mai puternic si superb pur-sange leu original cu ultimul pisic jigarit de sub canalizatia blocului! din lumea a-III-a si pe deasupra si bolnav de tuberculoza saracu', acesta este adevarul pur si gol golut unnanim recunoscut pe mapamond d-lor!!! - nu va mai imbatati cu apa rece d-lor, fiti mai realistit si cu piciorele pe pamant chiar daca pe acolo pe unde traiti inca "fiecare cioara a-si mai lauda puiul" ....!
    Se aude si acolo la redactorii din RO care scriu articolul asta si care incerca sa-si vinda jigaritura de imagine de ceea ce vrea sa fie dacia sau ce-o mai fii fost de-alungul preistoriei ei ruginita, parlita si amarita din tunelul timpului drept nu stiu ce competitor cu Toyota .! HI!HI!HI! - Ce hilar de-a mai dreptul tovarasilor din trecut!

    Good Lack!
    0 0
  • toyota
    daca aygo e 9000 euro, asta noua cate locuri o sa aiba?
    0 0
  • masina de serviciu
    eu unul nu mi-as cumpara asa ceva. cand ma gandesc la masina mea ma gandesc si la dotari. ce dotari poti avea in banii astia? la ce renunta ca sa ajunga la pretul asta? cel mai probabil va inlocui modelele existente (ieftine) care se folosesc ca masina de serviciu
    0 0
  • Toyota
    Toyota
    Nu va ganditi la pretul de fabricatie????
    0 0
  • Leonard
    Toyota
    Stimati domni,
    Lasati-o mai usor cu supercalitatea Toyota, clasamentele alcatuite pe banii Toyota suunt sigur pentru Toyota o reclama propice. Eu conduc o masina de serviciu Land Cruiser si va pot spune ca are o gramada de belele. La 40.000 km cauciucurile trebuie schimbate, la 50.000 km s-a schimbat integral sistemul de franare (fata-spate) din cauza...coroziunii (!)+cureaua de distributie. Senzorul cu ultrasunete pentru mersul inapoi are perioade cand nu merge (desi il tin curat. Motorul de 4,5 litrii are numai 208 CP dar mananca benzina daca alergi masina pana la 28 l/100km (!). Masina are probleme de stabilitate adica curbele trebuie atacate cu multa grija (in service-ul dealeru-lui din Abu-Dhabi sunt multe asemenea masini rasturnate). Masina "simte" vantul si distanta de franare chiar daca masina e noua este foarte mare (masina in cauza e fabricata in iulie 2006). Surprinzator, chiar mecanicii din service-ul Toyota mi-au recomandat, in soapta, sa schimb compania. Ar fi bine sa nu mai publicati extrase din reclamele publicitare ale Toyota, renumiti pentru politica de spagi date in tarile arabe ca sa nu le aplice taxe la masini dand senzatia ca sunt extrem de ieftine, si sa incercati un BMW X5 dupa 100.000 km parcursi de acesta (Toyota de care vorbesc are numai 60.000 km parcursi). Daca cunoasteti performantele Toyota, veti ramane extaziati dupa experienta X5.
    0 0
  • Toyota vs MErcedes si BMW
    Ala care zice ca toyota a luat-o inaintea bmw si mercedes nu a condus in viata lui un mertz, eu sunt valet parcari in state, si am condus mii de masini, totyotele sau lexusurile sunt foarte usor de condus si fiabile, da nu se pot si nu se vor putea compara niciodata cu un mercedes sau bmw.
    Pana nu ajungi sa conduci cateva din fiacere nu cred ca ai cum sa iti formezi o parere.
    Numai bine.
    0 0
  • 5000 Euro ????
    Ati sters comentariul lui BULA de ieri. Ma mir ca ati lasat si opinii negative referitor la alte marci decat Dacia Logan
    0 0
  • noua toyota
    pana sa apara loganul,se batea toba ca va fi ieftin ca braga si bun k mierea. din5000eur a devenit 5250 cip[cel mai ieftin],iar toyota va face acelasi lucru daca nu vin si alte 5-6 marci tari cu variante.stati linistiti ca astia fac masini doar sa aiba ei profit,pe diferite termene,si nu ca n-are ,,nea ion''bani de mesina 'buna si ieftina.
    0 0
  • new toyota
    apropo,astia de la mioveni au pus cablajul electric altfel sau se roade inca de la nu stic ce vibratii. dar nu-i bai ca acum cvem stingatoare.si daca arde ce? doar costa[trebuia sa coste] doar...5000 de euro
    0 0
  • NeaGOE Basarab
    Traduceri la lopata!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Scumpilor, inainte sa alergati intr-un suflet la un showroom Toyota, trebuie sa stiti ca traducerea stirii de mai sus, preluata probabil de pe Le Blog Auto, este cu totul alta.
    ORIGINALUL (in franceza):
    "Katsuaki Watanabe, président de Toyota, qui espère commercialiser sa voiture discount (5.065 euros) en 2010, a fait savoir cette semaine qu’elle sera également commercialisée au Japon."
    TRADUCEREA:
    Katsuaki Watanabe, presedintele Toyota, care spera sa comercializeze masina ieftina (5.065 euro) in 2010, a anuntat saptamana aceasta ca modelul va fi comercializat si in Japonia.
    ASTA ESTE DE FAPT STIREA: Low-cost-ul Toyota va fi vandut si in Japonia, nu doar pe pietele emergente si mai stiu eu pe unde in alta parte! In rest, mai avem de asteptat pana in 2010.
    0 0
  • mircea
    da
    Multumesc de avertizare. Ai perfecta dreptate, am corectat greselile.

    Te mai astept.
    0 0
  • NeaGOE Basarab
    Multumesc si eu...
    Scuze daca am fost mai acid, dar multumesc pentru reactie! Succes!
    0 0
  • Mircea Mester
    :)
    Nicio problema, meritam o astfel de reactie. Din pacate, uneori gresim in momentul in care incercam sa producem informatiile cat mai repede. Dupa cum am spus, te astept in continuare cand semnalezi erori sau, de ce nu, cand un articol ti se pare bun. Pentru ca din fericire tind sa cred ca majoritatea sunt bune. :)

    Multumesc.
    0 0
  • Dorian
    Mda...
    Apropos de "visul" X5...intamplator chiar am un prieten FOARTE nemultumit de calitatea X5-ului(se gandeste la un Q7). Inainte de X5 avea un Range Rover de care era incantat. De Toyota? Stie toata lumea:masini foarte bune,fiabile,fara pretul pe care-l CERE un brand german. Whatever.

    Cele bune!
    0 0
  • NeaGOE Basarab
    Inca bine...
    Avand in vedere ca va citesc zilnic si ca nu m-am bagat foarte mult in seama cu criticile pana acum, nu aveti de ce sa va temeti...
    ;o)))))))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru