Toyota scoate primul model TRD

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.03.2007
Toyota a lansat la Salonul Auto de la Melbourne primul model realizat de divizia sa de performanta Toyota Racing Development

Toyota Racing Development prepara masinile de cursa sau de sosea de la Toyota de ani de zile, printre modelele pe care si-a pus amprenta numarandu-se si Supra sau Celica. Cu toate acestea Toyota nu a lansat niciodata un model cu brandul TRD. Acest lucru se va schimba odata cu introducerea pe piata a modelului Aurion TRD, care a fost dezvaluit ieri la Salonul Auto de la Melbourne din Australia. Este pentru prima data cand Toyota va construi si va face publicitate unui model cu brand-ul TRD.

TRD Aurion, programat sa intre in vanzare in toamna acestui an, va fi echipat cu un motor supraalimentat V6 de 3.5 litri care transmite 315 cai putere puntii fata. Masina vine echipata cu jante de 19 inch din aliaj, un bodykit sportiv, suspensii coborate si frane imbunatatite. Initial masina va fi vanduta pe piata australiana dar, asa cum modelul Camry a cunoscut o dezvoltare mare si pe alte piete, este de asteptat ca si Aurion TRD sa-si extinda aria comercializarii.

In ciuda progreselor pe care Toyota le face in Formula 1, constructorul japonez nu are inca un model performant care sa imprumute tehnologia din motorsport.

Introducerea modelului TRD si a lui IS-F de la Lexus dovedeste ca Toyota este tot mai interesata de acest sector.

Comentarii (3)

  • pociumpu
    toyota racing
    sitit ce numi place la masina asta,ca nui amea
    0 0
  • AndreiRN
    TRD
    Toypta vinde in US de ani de zile modelele TRD modificate. Probabil doar acuma au decis sa expuna aceasta modificare si in alte pieti.
    0 0
  • toyo
    Este un bluf, 315 nu stiu ce sistem electronic este capabil sa-i puna jos !!
    La 200 de cai treptele 1 si 2 nu reusesc sa lipeasca masina de sosea, fara electronica este chiar periculos...pe uscat !! La 315 cai nu-mi imaginez decat ca este ASA CA SA DEA BINE pentru numele firmei ...
    Sa nu uitam ca este o masina de strada..nu de circuit!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru