Toyota si masinile viitorului la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.02.2006
Toyota a prezentat in premiera cu prilejul Salonului Auto de la Geneva cele mai noi concepte realizate de constructorul japonez.

Dupa ce anul trecut, tot la salonul elvetian, a prezentat intr-un stil propriu unul din "tripleti" (Aygo), Toyota continua sa utilizeze conceptele futuristice pentru a se impune la capitolul design. Salonul elvetian a gazduit in acest an patru noi prototipuri marca Toyota.

Urban Cruiser este numele unuia dintre conceptele care prefigureaza un viitor mini SUV nipon. Este creatia ED², denumirea oficiala a centrului european de design al celor de la Toyota. Conceptul japonez defineste noi linii in directia unui soft off-roader, imprumutand in acelasi timp caracteristici de succes preluate de la modelele de succes din trecut. In plus, mobilierul interior futuristic completeaza inovatiile constructorului nipon.

Yaris T Sport este un concept care va fi prezentat in Elvetia la doar cateva saptamani de la lansarea noii game Yaris. Propulsat de un motor de 1.8 litri, Yaris T Sport este cea mai puternica versiune a acestui model. Elementul sportiv este subliniat prin spoilerele si grila frontala redesenate, dar si prin noile jante din aliaj care asigura un look frontal mai agresiv.

Cand vine vorba de filosofia celorlalte doua prototipuri pregatite pentru Geneva, Fine-T si i-swing, cei de la Toyota afirma ca acestea reprezinta viitorul transportului urban. Fine-T dispune de serviciile urmatoarei generatii de propulsoare hibride si ofera acelasi spatiu pe care il regasim intr-un Avensis, desi dimensiunile exterioare il fac comparabil mai degraba cu Yaris. Un sistem de directie integral independent ofera un unghi de virare foarte larg, scopul fiind simplificarea manevrelor de parcare.

Poate cel mai interesant concept prezentat de japonezi la salonul elvetian este i-swing, un pas inainte in ceea ce priveste transportul urban, care utilizeaza ultimele inovatii in materie de robotica pentru a oferi o mobilitate personala inedita.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru