Toyota si Subaru fac model sport

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 13.08.2007
Niponii lucreaza la primul model care va fi construit in colaborare. Viitorul model va fi vandut cu numele Toyota.

Producatorii niponi se intrec intre ei pentru vanzari cat mai mari pe o piata americana in care producatorii locali au cazut in dizgratie. Acest lucru nu ii impiedica ca aiba contacte colaborationiste pe piata nipona si nu numai.

Toyota a cumparat cu ceva vreme in urma un pachet de actiuni de 8,7% la Fuji Heavy Industries, companie care detine Subaru. Intre cei doi producatori niponi a inceput o serie de activitati axate pe schimbul de tehnologie.

Cei doi producatori au inceput sa lucreze la primul model comun care va fi vandut sub brandul Toyota. Este vorba despre un model sport, destinat clientilor tineri din mediul urban.

Modelul va fi lansat pe piata in jurul anului 2010 si va fi propulsat de un motor Subaru de 2.0 litri. De asemenea, viitoarea sportiva va beneficia de tehnologia tractiunii integrale Subaru. Pretul de pornire va fi situat undeva in jurul sumei de 17.000 de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru