Toyota: "Suntem invidiati!"

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.02.2007
Detroit Free Press a obtinut un raport intern al companiei Toyota. Acesta dezvaluie pozitia niponilor fata de succesul obtinut pe piata auto.

Conform unui raport intern al companiei Toyota, japonezii studiaza impactul cresterii masive pe piata auto, lucru ce ar putea crea consecinte negative pentru constructorul japonez.

Ultimele cifre arata o continua crestere a vanzarilor, noi am devenit liderii de facto ai pietei auto mondiale, lucru care aduce riscuri si determina responsabilitati. Competitorii nostri sunt gelosi pe succesul pe care-l avem”, a declarat Seiichi Sudo, unul din presedintii diviziei nord-americane de la Toyota.

Toyota a tras un semnal de alarma asupra posibilitatii ca guvernul american sa limiteze prin diverse ecuatii economico-financiare succesul lor in vanzari. Japonezii au subliniat ca intr-un congres dominat de democrati, reprezentantii statelor lovite de criza de la Big 3 (GM, Ford, Chrysler), vor face presiuni pentru a limita importurile de masini din Japonia.

In raport, se specifica ca Toyota ar putea fi blamata pentru pierderea slujbelor muncitorilor din fabricile detinute de producatorii auto americani.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Speculati
    Speculatii si aiureli politice. 90% din Toyotele vandute in US sunt facute in US, Canada si Mexic. Cei de la Toyota au stiut ce trebuia facut cand au amplasat fabricile de asamblare aproape de piatza de vanzare. Nici taxe de import nu platesc asa. Romani i-au gonit in schimb.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru