Toyota va scoate un nou crossover

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.06.2007
Japonezii au anuntat ca vor dezvolta o versiune de productie a conceptului FSC prezentat in 2005 la Tokyo.

Japonezii de la Toyota intentioneaza sa-si imbogateasca gama de vehicule prin dezvoltarea unui nou crossover, bazat in mare parte pe modelul Camry, comercializat in Statele Unite. Modelul va reinvia conceptul FSC, prezentat in premiera in 2005 la Tokyo Motor Show, botezat "Flexible Saloon Concept".

Conceptul care era un amestec intre un sedan si un MPV putea "gazdui" doar patru pasageri, insa versiunea de productie este de asteptat sa ofere loc pentru sapte persoane. Liniile viitorului crossover vor respecta intru totul designul conceptului insa constructorul japonez a afirmat ca la interior vor exista modificari majore. Elemente ca lumina ambientala sau scaunele spate ajustabile electric vor disparea.

Crossover-ul va fi propulsat de motoare mai puternice decat cele existente pe actualul Camry. Vor exista un motor in patru cilindri de 2.4 litri si un V6 de 3.5 litri, posibilitatea unei variante hibride nefiind nici ea exclusa.

Toyota a anuntat ca masina va intra in productie in luna septembrie a acestui an insa a refuzat sa precizeze detalii despre pietele pe care va fi disponibil crossover-ul.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru