Trabant ar fi implinit 50 de ani

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 19.06.2007
Trabantul a facut 50 de ani. In fostul RDG micutul automobil nu a fost uitat si a fost celebrat de fanii sai.

Acum cateva zile celebrul Trabant a implinit 50 de ani de la aparitia sa. Legendarul automobil construit in Republica Democrata Germana (RDG) intre 1957 si 1991, in localitatea Zwicklau, a fost aniversat in acest weekend de fanii sai din Germania.

Nu mai putin de 3 milioane de masini Trabant au fost construite in intreaga activitate a companiei din RDG, dintre care si astazi au mai ramas 55.000 inregistrate numai in Germania. Tarile din fostul bloc comunist inca mai au inregistrate masini Trabant, dar acestea sunt deja pe cale de disparitie.

Cunoscutul automobil est-german a disparut in zilele noastre, fiind depasit la toate capitolele, dar legenda sa si chiar dragostea pentru acest automobil inca mai persista.

Comentarii (11)

  • PikaChu
    Felicitari pt cei care mai detin Trabant ... carton carton da ia ca mai rezista :)
    0 0
  • Noname00
    Cred ca imi voi cumpara un trabant ... intotdeauna mi-a placut.
    0 0
  • BLONDU28
    ok
    au facut istorie nemtii astea din orice
    0 0
  • La multi ani!!!
    Posesorii de Trabant au fost intotdeauna uniti, nu puteau sa nu se intalneasca la o asemenea aniversare.

    Cred ca daca vreun producator auto ar incerca sa reinvie conceptul (asa cum s-a facut cu Mini) ar iesi ceva frumos si de succes.
    0 0
  • Trabant
    O masina germana buna ! La vremea ei.......
    0 0
  • mihnea
    comunistilor
    ar trebui arse toate..e un simbol al comunismului si trebuie sa trecem cat mai repede de toate simbolurile acestui sistem..ardeti trabanturile, desi cred ca nici la asta nu sunt bune
    0 0
  • Cosmin
    mihnea tata...
    ar trebui sa ardem si berlina, si pe iliescu si pe virinel ca tacsu a fost mare mahar in cc al pcr si de aici banii... e prea greu.
    una peste alta, masina aia facea putine dar le facea "nemteste" adica bine.
    0 0
  • mai mihnea,
    Comunismul a insemnat si bune si rele. E drept ca erau mai mult rele, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ardem tot. De asta suntem cu 100 de ani in urma occidentului, pentru ca am distrus tot ce a facut bun Ceausescu si, paradoxal, am pastrat multe rele (cateva dintre ele ti le-a enumerat Cosmin).

    Trabanturile aflate in stare buna vor capata valoare in timp.
    0 0
  • ar trebui sa daramam si casa poporului...palatul parlamentului pardon si sa ridicam o copie gigant a statuii libertatii, sa arate cat de mult ii lingem in c00r pe americani
    ontopic : de cand visez sa`i dau blana la un trabantzel d`asta
    0 0
  • andrei
    ...facem o liniuta...tu cu trabanu si eu cu bicicleta :)

    nu serios acum...daca ar face cu trabantu ce au facut si cu mini ar avea super succes

    (visu meu...un trabant cu sasiu de golf, civic... sau ceva sa incapa cat de cat ajustat, 2 locuri in fata si in spate un motor V6 3L sau ceva degenu...ar fi o jucarie pe cinste)
    0 0
  • Stefan
    Trabant
    Ar fi fost foarte bine daca ar fi existat un model de trabant mai modern dar cu aspect clasic care sa fie in productie si in ziua de azi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru