Salonul Auto de la Geneva 2017

Transformarea monovolumelor în SUV-uri ajunge și la Citroen: înlocuitorul lui C3 Picasso va fi un crossover inspirat din C4 Picasso

Publicat Miercuri, 25.01.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 2
Transformarea monovolumelor în SUV-uri ajunge și la Citroen: înlocuitorul lui C3 Picasso va fi un crossover inspirat din C4 Picasso - Poza 1
Citroen a confirmat că va dezvălui în luna martie conceptul unui înlocuitor pentru monovolumul C3 Picasso, despre care presa internațională susține că va fi un crossover cu elemente preluate de la C4 Picasso.

Constructorii auto au început să înlocuiască monovolumele cu SUV-uri ca urmare a vânzărilor în creștere puternică a acestui segment, printre cele mai bune exemple fiind Peugeot 3008 sau Opel Corossland X.

Acum vine rândul celor de la Citroen, care anunță pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie lansarea unui nou concept care va înlocui monovolumul C3 Picasso. "Vom lansa un nou model care din acest an va fi o mașină de volum ce va înlocui în bună măsură C3 Picasso", a explicat Linda Jackson, CEO-ul Citroen, fără să ofere alte detalii.

Urmareste Automarket
Publicația Automotive News citează însă o serie de surse din industrie potrivit cărora conceptul va fi prezentat în versiune de serie în vară sau cel târziu la Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă, vânzările urmând să înceapă în ultimul trimestru al acestui an.

Aceleași surse afirmă că modelul va beneficia de aceeași platformă ca Opel Crossland X ca parte a unui acord între Grupul PSA Peugeot-Citroen și General Motors.

În plus, acesta va lua forma unui crossover și ar putea prelua numeroase elemente de design de pe noul Citroen C4 Cactus. Pentru a se diferenția cât mai bine de predecesorul său, noul model ar putea primi numele Citroen C3 Aircross, care este deja folosit pe unele piețe din America de Sud precum Brazilia și Argentina.

Via Automotive News


Comentarii (2)

  • Dar se mai fabrica C3 Picasso? Daca nu, cum s-ar putea inlocui ceva ce numai exista?!!!
    2 3
  • Marca sora , Peugeot a trecut modelele 3008 si 5008 de la monovolume la crossovere. Nu vad logica pt ca Citroen sa faca aceeasi miscare in conditiile in care utiliseaza aceeasi platforma tehnica si C4 Picasso este de 3 ani cel mai vandut monovolum in Europa.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru