Trei giganti polueaza America

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 28.06.2006
General Motors, Ford si DaimlerChrysler polueaza mai mult decat fabricile de electricitate din SUA. Statisticile demonstreaza ca masinile produse in America sunt cele mai poluante.
Masinile construite de trei mari companii auto din SUA polueaza cu 230 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an , mai mult decat fabricile de energie.

Masinile si camioanele General Motors, Ford si DaimlerChrysler genereaza trei patrimi din totalul de dioxid de carbon emis de masinile din Statele Unite, conform ultimilor statistici realizate pentru anul 2004. Vehiculele General Motors emit circa 99 milioane de tone de dioxid de carbon, ceea ce inseamna 31% din totalul poluarii generate de masinile din SUA. Modelele Ford emit 80 de milioane tone de dioxid de carbon, adica 25% din total, iar vehiculele DaimlerChrysler polueaza in cantitatea de 51 milioane de tone adica 16% din total.

Pentru a putea realiza cat de poluante pot fi masinile, trebuie mentionat ca cea mai m are fabrica de energie din SUA emite circa 41 milioane tone de dioxid de carbon anual.
Cu o populatie de 5% pe glob, Statele Unite detine 30% din productia mondiala de masini si 45% din poluarea mondiala generata de carburantii autoturismelor.
Statisticile mai arata ca rata de consum si de poluare a masinilor produse de constructorii americani este mai mare decat cota internationala.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru