Truse medicale neregulamentare la Dacia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 18.11.2008
Un numar de 18.000 de truse medicale au fost retrase de la Dacia din cauza ca nu indeplineau normele legale.

Esential

18.000 de truse medicale de la Dacia au fost retrase din vanzare.

O ancheta demarata la uzina Dacia s-a soldat cu retragerea unui numar de 18.000 de truse medicale care nu erau conforme cu normele europene. Producatorul autohton de automobile a fost amendat cu suma de 30.000 de lei.

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges a efectuat o ancheta la uzina Dacia ca urmare a unei sesizari primite de la Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere privind trusele medicale cu care sunt dotate modelele Dacia.

Ancheta a scos la iveala faptul ca trusa medicala, geanta si echipamentele nu sunt inscriptionate corect. In plus, s-a constatat ca dispunerea echipamentelor medicale nu este facuta corespunzator, acetea trebuind sa fie depozitate intr-o cutie si nu intr-o geanta din material textil.

Se pare ca nici produsele existente in trusa medicala nu indeplineau normele legale. Spre exemplu, bandajele nu au fost fabricate din bumbac, ci din poliester. O alta incalcare a normelor legale a fost legata de inscriptionarea informatiilor de pe trusa medicala, care nu era facuta in limba romana.

Inspectorii au mai constatat ca trusa nu a fost inregistrata la o autoritate competenta europeana, nici din Romania si nici din strainatate. Trusele medicale cu care au fost echipate autoturismele Dacia sunt produse in China si furnizate la uzina de la Mioveni de catre societatea italiana AUTEC. In urma acestui episod, Dacia a schimbat furnizorul de truse medicale.

Taguri: Dacia

Comentarii (7)

  • melman
    dacia
    Ieftin sa fie, ca de cumparat se cumpara....
    0 0
  • cosgiug pe roti
    dupa ce ca e un cosciug pe roti, iti mai iei si amenda cu el..numai la noi se poate
    0 0
  • COMENTARII
    @CALIN SI MELMAN AVBETI NEVOIE DE UN PSIHIATRU SA VA SCAPE DE COMPLEXUL ASTA DE PERSECUTIE...... SI NU NU AM LOGAN
    0 0
  • Nu mai cumparati dacia ... Profitul ajunge la tariceanu si in FRANTA ...
    0 0
  • Rechemare?
    Cand o sa fie chemate in service masinile cu trusa necorespunzatoare pentru a fi schimbata?
    Sau astept sa ma amendeze politia in trafic ca sa-i dau in judecata si sa pierd bani?
    0 0
  • Claudiu H
    banii sau viata
    @JDoe cred ca ar trebui sa te intereseze sa poti folosi trusa la acident decat daca te amendeaza politia.
    0 0
  • Cosarul
    RUSINE
    Culmea sa cumperi masina cu ceva ilegal! si sa mai iei si amenda! deci Made in Romania! Criza de aici apare de la neseriozitate de la nepasare si de la o reclama ce sustine o prostie! Basescu si-a cumparat Logan! Sictir! prea tirziu... de fapt a cumparat produs romanesc ca sa vada alegatorii in rest ce nu vedem noi nu este Made in Romania! ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru