TT Clubsport quattro, superconcept Audi

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.05.2007
Cand va fi produs in serie va completa gama TT. Deocamdata ne insenineaza ziua. Este ultimul prototip creat de Audi.

Ce ii lipseste lui Audi TT? versiunea coupe are, versiunea cabrio a venit si ea recent, singurul lucru care a ramas nefacut este dezvoltarea unei variante in stil Speedster care sa completeze gama. Ei bine, iat-o! Deocamdata, exclusiv in forma de concept.

Creatia inginerilor Audi se numeste TT Clubsport quattro Concept si este un exercitiu de stil extrem de indraznet. Printre elementele distinctive se numara lipsa manerelor usilor, acestea fiind comandate prin radio, suprafetele vitrate foarte reduse si lipsa montantilor parbrizului. Conform comunicatului oficial Audi, inginerii germani au incercat sa obtina purism la un nivel premium. Evident, grila singla-frame nu putea lipsi, dovedind ca designerii Audi se bazeaza inca pe farmecul acesteia in dezvoltarea noii serii de modele. Exista insa o diferenta: cele patru inele Audi nu stau pe plasa grilei ci pe capota. Led-urile isi fac si ele numarul, la fel ca in cazul ultimelor serii de concepte. Nu uitam de jantele speciale de 20 de inch care in combinatie cu latimea mai mare cu 80 de milimetri decat a versiunii de serie TT nasc o imagine sportiva si extrem de dinamica.

La interior, inovatiile continua sa curga. Priza de aer centrala, aflata intre celelalte doua de pe bord, a fost transformata in panou de comanda pentru sistemul audio Bang&Olufsen MP3 BeoSound 2.

Trecem la partea tehnica, unde inginerii Audi au scos 300 de cai putere din motorul TFSI de 2.0 litri de pe S3. Tractiunea integrala face si ea parte din arsenalul lui TT Clubsport quattro, fiind transmisa in regim permanent celor patru roti. Si pentru ca am adus vorba de motor, acesta ne-a rezervat o surpriza: nu ste acoperit de un capac clasic, Audi incercand sa ne ofere un curs de tehnologie la deschiderea capotei. Insa compartimentul motorului este foarte "curat", in principal datorita faptului ca sistemul ABS si cel de aer conditionat au fost mutate in interior.

Daca v-ati facut deja o idee despre acest prototip si sunteti extrem de interesati de o eventuala achizitionare a sa, aflati ca Audi a pregatit o serie limitata de productie. Pretul sau nu este cunoscut inca.

Comentarii (13)

  • fr3nch
    mindblowing...
    e perfecta.. de la jante si design adresiv pana la motorul de 300 cp de sub capota.. nu cred k exista vreun unghi care sa nu incante ochiul ..plus ca se roaga de tine s-o conduci ..
    0 0
  • AudiRules
    GENIAL
    Masina asta este opera de arta. Again Audi Kick ass. Lovely car! Masina asta respecta sloganul Progres prin tehnologie...
    0 0
  • mihnea
    Prototip audi TT
    urat rau din fatza.... nu e chiar reusit dupa parerea mea...poate ca performantzele sunt ff sportive dar designul din fatza e urat
    0 0
  • unknown
    lol!
    e urat ? lol !
    0 0
  • OK
    La design , nu stiu ce sa zic ,mie imi place din fatza dar parca e prea scurta si groasa , are asa o aliura de mutant de dopat , parca ar fi unu mic de statura care merge la sala si e plin de muschi. La design parca imi place mai mult modelul vechi .
    0 0
  • hahahahhaha
    Urat? parerea ta....masina asta este una dintre cele mai frumoase decapotabile...tehnologia face diferenta...din pacate nu voi avea parte de ea...
    0 0
  • AndreiRN
    Audi
    Audi face masini moderne si relativ atractive dar cu o fiabilitate ce lasa de dorit. Un asa motor va avea o viata extrem de scurta si japonezi le va lua painea cand soferi se maturizeaza.
    0 0
  • prudentul
    speedster
    Chestia deranjanta la speedstere o reprezinta linia mult prea joasa a parbrizului. Cred ca se formeaza niste turbioane de aer care se sparg taman in fizionomia soferului. Nu-i placut sa primesti drept in fata curentul de aer format, sa inghiti praf si musculite destinate parbrizului si sa ajungi la destinatie epuizat si zbarlit ca un motan curentat.
    0 0
  • Audi
    Realtiv atractive?- dupa parerea mea cele mai atragatoare masini- de serie!
    Asa am auzit si eu ca nu stau f bine la fiablitate.
    0 0
  • am si eu...
    sunt fff. multumit de ea.
    0 0
  • Bratosin
    dak nici asta nu e masina..
    dak nici asta nu e masina atunci care mama dreaq mai e masina??? k e groasa k e nush cum ... nu cred baieti.. si chestia cu parbrizul...io zic k inginerii care au proiectat-o au avut ceva in cap si nu cred k vei ajunge ca un motan zbarlit si nu mai stiu cum la destinatie...poate cel mult beat..:d
    0 0
  • de buc.
    mai bine nu se putea
    0 0
  • VANILLA
    SUPER OK
    MASINA ESTE ABSOLUT SUPERBA,CONSIDER CA NU-I LIPSESTE NIMIC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru