UE ajuta Germania in problema emisiilor

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Pentru ca nu va putea ajunge la targetul de 120 de grame CO2/km pana in 2012, Germania primeste ajutor din partea UE.

Esential

120 grame CO2/km este limita stabilita de UE pentru 2012 la nivelul unui grup auto.
170 grame CO2/km este media grupurilor germane (BMW Group, VW Group si Porsche).

Constructorii germani ar putea scapa de tinta foarte joasa a emisiilor poluante pe care Uniunea Europeana o va impune in 2012. Valoarea maxima admisa peste patru ani va fi de 120 de grame CO2/km, urmand ca aceasta sa fie calculata printr-o medie a tuturor emisiilor modelelor unui Grup Auto. Ei bine, daca francezii si italienii se apropie foarte mult in ultima perioada de granita de emisii ale Uniunii, media producatorilor germani se afla undeva la 170 de grame CO2/km, fara sanse reale de a scadea sub limita impusa peste patru ani. Limitele pe care le va impune UE au starnit, de altfel, proteste dure din partea Porsche, de exemplu, care ameninta chiar cu disparitia marcii .

"Atat timp cat tinta de 120 de grame CO2/km va fi atinsa la nivel european, este treaba fiecarui stat in parte sa aleaga modul in care aceasta va fi impartita intre constructorii interni", sustine Stavros Dimas, Comisarul European pe probleme de mediu.

Reactia germanilor nu a intarziat sa apara. "Declaratia oficialului UE este un prim semnal de imbunatatire a flexibilitatii in abordarea acestei probleme.

Speram ca, pana in 2012, aceste discutii sa fie doar o amintire", a spus Matthias Wissmann, presedintele Asociatiei Producatorilor Germani de Autovehicule.

via | Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru