UE ajuta Porsche sa preia VW

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.02.2007
Legea germana prin care grupul Volkswagen era protejat de o eventuala preluare este pe punctul de a fi declarata nula.

Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca o lege germana care protejeaza Volkswagen impotriva unei eventuale preluari, contravine legislatiei europene a liberului schimb.

Asa numita Lege Volkswagen, care dateaza de la privatizarea grupului german in anii 60, sustine ca nici un actionar nu poate exercita mai mult de 20% din dreptul sau de vot indiferent de procentul pe care il detine in cadrul companiei. Aceasta prevedere ii permite administratiei districtului Lower Saxony, care inca mai detine 20.8% din actiuni, sa controleze si sa previna o eventuala preluare de catre o companie straina. Problema acestei legi va fi solutionata la sfarsitul acestei veri.

Cel mai mare actionar Volkswagen, Porsche care detine 27,4% din actiuni, se zvoneste ca asteapta de mult timp abrogarea legii. Analistii se asteapta ca Porsche sa preia in totalitate grupul VW odata ce legea este declarata nula.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Hmmmm
    Da, dar nici una din firme nu stau prea stralucit dpvd financiar. Porsche sa specializat pe vehicole sport de elita si productie redusa si VW se zbate sa revina cu produse noi si moderne si profitabile. Ford a incercat sa-i cumpere dar nu au razbit datorita legi protectioniste.
    Vor supravietui??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru