UE amana normele de poluare auto pentru 2015

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.11.2008
Tarile UE au hotarat ca pragul de emisii de CO2, stabilit la 120 g/km, sa fie aplicat abia din 2015.

Esential

2015 este anul in care se vor introduce noile norme de poluare impuse industriei auto.

Uniunea Europeana este gata sa abandoneze proiectul introducerii pragului de emisii de dioxid de carbon in 2012, stabilit anterior la valoarea medie de 120g/km de CO2.

Dupa intense negocieri purtate la sfarsitul saptamanii trecute, statele UE sunt gata sa amane impunerea normelor de poluare programata pentru 2012 pana in 2015. Cei 27 de membrii ai Comunitatii Europene au ajuns la concluzia ca actuala criza economica solicita atat de mult industria auto incat aceasta nu mai are resurse sa dezvolte tehnologii ecologice.

Chiar daca la nivelul tarilor membri, lobby-ul dus de producatorii auto a avut efect, o astfel de decizie trebuie sa treaca de Parlamentul European, pentru a deveni activa. Franta, detinatoarea presedintiei Uniunii Europene, a sustinut intens aceasta amanare, initiativa sprijinita chiar si de Comisia Europeana.

Daca Parlamentul European va vota aceasta propunere, producatorii auto vor fi nevoiti sa prezinte o medie a emisiilor de CO2 de 120 g/km din 2015, urmand ca in 2020 aceasta sa coboare pana la valoarea de 95 g/km.

Via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • Mini-romanu'
    Niste tarani ...
    Niste la...gii de politicieni, in cardasie cu smenarii auto au reusit sa amane normele stricte de poluare contrar vointei populare.
    Asta va fi prost si pentru noi si pentru economie (asta i-ar fi silit sa fie mai eficienti si mai putin poluanti decat japonezii).
    0 0
  • AndreiRN
    POLUARE
    Adica japonezi si americani vand masini Euro6 in California dar euripeni inca nu sunt capabili de asa ceva.
    Normal.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru