UE obliga folosirea luminilor pe timpul zilei

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.02.2008
Incepand cu 2011 in UE va fi obligatoriu pentru autovehicule folosirea luminilor in timpul zilei.

Esential

2011 este anul in care UE vrea sa introduca obligativitatea folosirii luminilor in timpul zilei pentru masini.

Uniunea Europeana intentioneaza sa schimbe legislatia auto pentru masinile noi incepand cu anul 2011. Noua prevedere pe care forul european doreste sa o implementeze presupune folosirea obligatorie a luminilor si pe timp de zi.

Astfel, incepand cu 2011 toate masinile noi vor trebui sa fie prevazute cu sistem de iluminare care se deschide si se inchide automat la pornirea respectiv oprirea motorului.

Acesta prevedere se va aplica si in cazul camioanelor si a autobuzelor la un an si jumatate de la intrarea in vigoare. Initiativa Uniunii Europene este sprijinita de guvernul britanic, care considera ca prin aceasta masura va fi imbunatita siguranta pe drumurile publice.

O problema ridicata de folosirea luminilor pe timpul zilei este cresterea consumului de combustibil. O alternativa pentru acest lucru ar fi implementarea insertiilor de tip LED, dar chiar si in aceste conditii majoritatea modelelor vor consuma cu 0.5-1.0% mai mult combustibil.

In acest moment aproximativ jumatate din membrii UE prevad in legislatie folosirea luminilor pe timpul zilei, dar forul european doreste sa faca o lege comunitara din acest lucru.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Copiere
    In SUA de ani de zile se impune acest lucru si studiile au dovedit ca se fac mai putine accidente. Motocicletele de 40 de ani merg numai cu farul aprins.Acum e timpul ca si europeni sa adopte aceasta masura de siguranta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru