Un altfel de Kingkong

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.06.2006
Compania chineza Geely isi europenizeaza gama prin lansarea modelului Kingkong, care vrea sa fie un rival pentru Logan pe pietele in care marca asiatica va reusi sa patrunda.

Chinezii de la Geely se folosesc de numele pe care filmul si personajul respectiv si l-au construit pentru a-si face cunoscut ultimul model. Ok, masina nu are nimic in comun cu gorila Hollywoodiana, insa trebuie sa accentuam prezentarea modelului Kingkong pentru ca acesta se vrea a fi un rival pentru Logan. Cu care si seaman putin, mai ales in partea din spate. Dar cum ar putea chinezii sa construiasca o masina 100% originala?

Trecem peste originile asiatice si ajungem la motoarele disponibile pentru Kingkong: un 1.5 litri, un 1.6 litri si un 1.8 litri care se ridica la pretentii europene. De altfel, masina a fost construita cu largul concurs al unor companii de design si Italia si Coreea.

Si totusi...Geely Kingkong are 4340 mm in lungime, prezinta un progres evident in raport cu precedentele modele ale constructorului chinez, iar interiorul, desi simplist, nu are deloc un aer primitiv. Daca pretul pe pietele europene (in cazul in care acesta va intra in Europa) va ramane acelasi din China (intre 6800 si 8700 euro), Kingkong are toate sansele sa faca fata concurentei.

Ramane de rezolvat problema identitatii.

Comentarii (1)

  • wormostar
    e buna rau..
    este fain MKul dar eu am sa-mi iau geely ck
    ideea e ca chinezii vin cu know-how japonez si coreean si nu numai ci au un design deosebit
    deabia astept ca sa vina si chery ca sa sparga piata amaratului de logan
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru