Un Audi cu pedale de 9700 €!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.08.2007
Audi a creat o replica la scara 1:2 a lui Auto Union Type C, o masina de curse din perioada interbelica. Pretul ei: 9700 de euro.

Daca acum cativa ani jucariile pentru copii nu ieseau din tiparele pe care le stim cu totii, odata cu evolutia tehnologiei acestia au la dispozitie o intreaga paleta de distractii, care mai de care mai interesante. Si parca pentru a sublinia faptul ca este extrem de bine sa faci parte din randurile celor de sub 18 ani in ziua de astazi, Audi a lansat la sfarsitul saptamanii trecute o surpriza de proportii: un Auto Union Type C cu...pedale. Este vorba de o replica autentica, la scara 1:2 (adica la dimensiuni reduse la jumatate), a uneia dintre masinile care au facut istorie in cursele auto dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, cea care a inventat termenul de "sageata argintie", utilizat chiar si astazi in Formula 1 de McLaren Mercedes.

Pentru a va face o idee despre complexitatea masinii, aflati ca aceasta este construita din 900 de piese diferite, cele mai interesante fiind caroseria monococa din aluminiu si pedalierul clasic, un stilul celui de bicicleta, care ia locul pedalelor de ambreiaj, frana si acceleratie.

Alte elemente de top insa extrem de improprii pe o astfel de masina sunt franele hidraulice dual-disc si scaunul si volanul acoperite cu piele de calitate.

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca volanul poate fi detasat pentru acces usor in cockpit, in stilul masinilor actuale de Formula 1 si copiind perfect stilul lui Auto Union Type C din anii '30.

Masina cu pedale este fabricata de Audi in serie limitata de 999 de exemplare si va costa nu mai putin de 9700 de euro.

Comentarii (26)

  • justme
    !!!
    I-as consiedera nebuni pe cei 999 de clienti care ar cumnpara asa ceva FARA MOTOR, in loc sa mergi intr-un targ si sa-i cumperi copilui la 18 ani o masina adevarata din toate punctele de vedere la 9700...si inca ce masina
    0 0
  • se vor vinde toate
    fiti siguri ca se vor vinde toate si vom avea si in ROMANIA.
    0 0
  • enkidus
    atunci sunt unul din nebuni:)
    daca mi-as permite as cumpara, desi cred ca lista e deja depasita, si sunt convins ca 3/4 din cumparatori sunt investitori(nebuni si ei de altfel)
    0 0
  • Strugurii sunt acrii
    "justme" nu intelege nevoia profunda de individualizare (PARTICULARIZARE) a oamenilor. Daca asumtia ar fi corecta am conduce toti Logan sau TATA, am avea la mana ceasuri Q&Q si ne-am parfuma cu Axe. Si evident ca ne e asa.
    0 0
  • Ridicol de mare pretul pentru o tricicleta :))
    Eu am ceas Q&Q si masina Logan :)).
    [Dar folosesc STR8 ca parfum.]

    Nu stiu cine ar cumpara tricicleta de mai sus, totusi sunt destui cu bani si n-au ce face ... trebuie sa-i cheltuie cumva.
    0 0
  • E o jucarie scumpa, dar tot o jucarie (masina cu pedale). Mi se pare evident ca vor exista 1000 tatici capabili financiar care sa dea 9700 euro pentru plozii lor de 8-10 ani care sa pedaleze la asa ceva. Comparatia cu Logan e absurda.
    0 0
  • Adrian
    Nu e nimic din ce spuneti voi
    Voi nu ati citit tot: "Audi a creat o replica la scara 1:2 a lui Auto Union Type C" - este replica care este creata pt. colectionari ... pretul este ok pt. o masina de colectie.
    0 0
  • ????
    chiar nu as da atatia bani pe o bicicleta , ca asta e practic......si temai si chinui sa dai la pedale la asa o greutate de "masina"....nebunie curata....
    0 0
  • T.Mihai
    CooL
    Ce e drept pretul e putin cam exagerat dar insa pentru cei care au bani decat un scuter ca sa isi rup[a gatul mai bine face si copilul putin sport ca nu ii strica si apropo nu pentru cei care nu au vazut nu este pentru cei peste 18 ani chit ca omul este copil pana moare si sincer si eu as pedala la asa ceva caci loganul si nici vechile audii poate nu au volan asa de rafinat ca cel de sus , good day ...
    0 0
  • prea tare
    aveam si eu cand eram mic o masina cu pedale...dar era moskwich..heh...cum se skimba vremurile :P
    0 0
  • Pretul...
    Cand eram mic am avut un tractoras de plastic rosu cu pedale, pe care l-am alergat pana i-au crapat rotile (la propriu)... ceea ce stiu si apreciez si acum este ca la vremea aceea parintii mei au facut niste eforturi destul de mari ca sa mi-l cumpere!!! Ceea ce sunt sigur ca nu vor trebui sa faca cei 999 de parinti pt a le cumpara copiilor lor aceste jucarii excentrice...
    0 0
  • jazzboy
    la tati ni-i greu
    acum ce sa facem... 9700 de euro nu-i mult...e un pretz corect pentru asa jucarie...doar e audi nu? daca trage patronul un vant, e audi...poate cere bani sa-l mirosi....si-apoi, cat credeti voi ca costa un audi A6 la linia de montaj? 10000? 15.000? nu cred ca e 60.000 cat e la vanzare....deci, marca vinde totul, nu obiectul...daca erau facute de anonimi, nini 2000 nu lua pe ele....probabil s-au si vandut deja :D ....dar, vezi ca-i greu.
    0 0
  • imi place chilometraju... 220km/h ... poate daca un pusti isi baga cateva artificii (cu extra-optiuni) ... ca doar o fi nebun ca tacsu daca "conduce" asa ceva, o ajunge la viteza aia.. pai stau si ma gandesc... la o bicicleta ce are 2 roti cam ca ale "jucariei", cu greu pornesti de pe loc ... dar la minunatia asta? :-? tre sa fi super atlet ca sa poti sa misti chestia asta.. SAU?
    0 0
  • ursus2
    Ala nu e km-traj! E indicatorul de puls al soferului!
    0 0
  • Acuma au scos jucaria pe piata,dar eu am vazut-o anu trecut la salonul de la Paris.Si pretul este foarte "tare"......oricum cred k se vor gasi nebuni care sa cumpere masina pt copii lor rasfatati!!!
    0 0
  • 100km/h
    daca merge si cu 100 km pe ora e beton imi iau si eu. Voi nu?
    0 0
  • ....
    ...sa le fie rusine...puteau macar sa puna un motor de masina de tuns iarba daca nu aveau loc pt unu' de motocicleta...rusine...apropo, masina avea un V16 de 6 litri,520 cai,ce apropulsat-o pana la 314 km/h in '36 iar de piele nici nu era vorba
    0 0
  • de gustibus
    daca voi nu va permiteti, nu-i faceti nebuni pe cei care pot. ganditi-va ca pentru unul care face 200.000 euro pe an nu ar fi o problema pretul. si nu uitati ca nu puteti sa va puneti cu pasiunile oamenilor. nu toata lumea are aceleasi gusturi si aceleasi pasiuni. si nici aceleasi posibilitati financiare. mai bine ati admira opera in sine.
    0 0
  • klaustek
    e numele care se vinde...
    de la brelocuri pana la biciclete cu pretzuri exagerate, e numele firmei ce se vinde sub forma unui obiect de colectie, cei care il cumpara cred ca au facut deja coada daca nu cel putzin sunt deja prenotate toate.
    0 0
  • iar...`
    alte comentarii aiurea
    bai oameni buni audi sau orice alta firma nui doare de bani de voi si ce pareri aveti voi si vreti voi sa faceti cu 9700 de euro, ei isi permit mofturi
    ce vor ei cand vor ei cum vor ei, nu uitati , pentru ei, noi suntem inca o tara din lumea a treia, si daca avem 2 blocuri in sat gata suntem oras european, nu respectam nimic din normele de igiena , nici respectul fata de semeni...si ne trezim noi sa facem aprecieri la masina celor de la audi, parerea mea e k foarte bine domne, sa le faca or sa le vanda asa de repede. pentru calitatea cum a au fost facute , pentru istoria care o reprezinta , pentru designu deatunci...si noi incercam sa ne ridicam la standardele lor??? poi sincer...mai avem de invatat, de 17 ani...o tot frecam la rece cu masini la mana a doua. majoritatea au inteleg gresit libertatea...doar unii se bucura de ea...dar restu de 80% din populatia romaniei cu ce s-a ales???cu nimic...aceleasi prostii si nimicuri...asa k mai avem pana si ultimu om din tara va avea o pensie decenta, un job platit ok dupa cum trebuie...iar noi facem saritura direct in capu alora de la occident k noi suntem spuma europei...noua nu ne place masinaria aia..dece nu iau pus motor...cata incultura cata si mai cata...sa te speli cu ea.. :))
    sunt rau...asa meritam nu avem cu ce sa ne laudam in 17 ani decat cu ura pentru ceilalti...
    0 0
  • Oare cate viteze are?! 18 sau 24?!:D
    0 0
  • pt dl. iar
    ...cata incultura cata si mai cata...sa te speli pe cap cu ea...ca in romania nu ai ce face cu ea, daca asa iti judeca capu' tau de om cult...
    0 0
  • just_me
    no comment
    220....de km/h.....imi cumpar si eu....voi nu?.....dar.....cum atinge viteza asta?????????
    0 0
  • lol
    Deci pedalele costa 9700 euro ? Si restul masinii?
    0 0
  • ursus2
    Pai...
    Restul e gratis!..din partea firmei!!!
    0 0
  • Belea
    Bai astia au descoperit masina,care nu consuma combustibil, fiabila si fara taxe la vama.
    Oare cum iti calculeaza asigurarea auto???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru