Un Ferrari cu aer olandez: Vandenbrink GTO

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.10.2007
Constructorul olandez Vandenbrink Design a dezvaluit GTO, un supercar bazat pe actualul Ferrari 599 GTB Fiorano.

Vandenbrink Design este o companie olandeza care produce intr-un numar limitat supercaruri exclusiviste. Ultima creatie a olandezilor a fost botezata GTO si este un supercar bazat pe actualul Ferrari 599 GTB Fiorano.

Designul a fost desavarsit de Michiel van den Brink, fondatorul companiei olandeze iar imbunatatirile tehnice au fost realizate impreuna cu casa de tuning Edo Competition. Productia va fi asigurata de o alta companie olandeza Alwin Hietbrink, specializata in fabricarea aluminiului dar care construieste manual automobile folosind metode traditionale.

GTO va imprumuta de la GTB Fiorrano platforma cu tractiune spate si propulsorul V12. Multumita imbunatatirilor aduse de Edo Competition vor exista doua versiuni, una entry-level de 650 de cai putere cu un cuplu motor de 630 Nm si una de top. Versiunea de top va dispune de propulsorul V12 de 6.3 litri care dezvolta 750 de cai putere si un cuplu motor de 680 Nm.

GTO a fost creat pentru a omagia celebrul model Ferrari 250 GTO din 1962 si va fi produs incepand cu anul viitor in doar 5 exemplare, fiecare urmand sa coste aproximativ un milion de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru