Un Grande Punto in straie nemtesti

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.08.2007
Novitec si-a indreptat atentia asupra micului Grande Punto. Botezat X-One, Punto a primit chiar si un sistem NOS.

Se pare ca tunerii germani se reorienteaza si renunta pentru moment la modificarea modelelor autohtone. Dupa episodul Nissan X-Trail modificat de Cobra N+, revenim astazi cu o alta realizare a unei case de tuning germane. Este vorba despre Novitec si micul lor Grande Punto X-One.

Bazat pe versiunea de top a modelului de serie, X-One impresioneaza prin aspectul exterior si prin puterea ascunsa sub capota. Novitec a modificat look-ul micului model prin adaugarea unui kit aerodinamic care include un nou spoiler frontal si inca unul posterior cu prize mari de aer si praguri laterale. Agresivitatea micului model este completata de jantele de 19 inch din aliaj cu pneuri de 215/35 R18 si cele patru tevi de evacuare cromate.

Sub capota Novitec a reusit sa smulga 204 cai putere cu ajutorul unui supraalimentator. Si cum pentru unii pasionati acest bagaj de putere nu ar fi suficient, Novitec a echipat Grande Punto si cu un sistem NOS care imbunatateste puterea motorului cu mai mult de 50%, in aceste conditii propulsorul fiind capabil sa dezvolte 316 cai.

Pentru o mai buna stabilitate tunerii germani au prevazut modelul cu suspensii ajustabile intre 35 mm si 75 mm.

Comentarii (3)

  • "19 inch din aliaj cu pneuri de 215/35 R18" 19 sau 18?, cred ca 18 ar fi trebuit.
    0 0
  • andreim4
    astia's cu capu
    nu sunt sanatosi?! cum sa pui pe piticania aia nos? le lipseste o doaga! masina aia e prea mica si prea usoara incat sa mai fie stabila cand ii dai la 240kmph drumu la nos. pt showroomuri e buna dar nu pe strada sau autostrada. pe freeway ar fi de incercat nosu dar in alta parte nu
    0 0
  • mda
    Mare minune au reusit nemtii astia...Grande Punto Brutale va avea 286 CP fara NOS.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru