Un loc de parcare costa 225.000$ in New York

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.07.2007
Un complex de apartamente din Manhattan a scos la vanzare cinci locuri de parcare cu pretul de 225.000$ bucata.

In centrul Bucurestiului parcarile sunt din ce in ce mai putine. Soferii sunt dispusi sa plateasca oricat pentru a beneficia de un "loc de odihna" pentru masina lor. Daca lipsa locurilor de parcare a atins cote alarmante in capitala noastra imaginati-va ce se intampla intr-o capitala cu 19 milioane de locuitori cum este New York-ul.

Situatia in Manhattan a devenit de-a dreptul ingrijoratoare, pretul unui loc de parcare depasind cu mult pe cel al unui apartament. Un complex de apartamente situat in partea de vest a Manhattan-ului a scos la vanzare cinci locuri de parcare cu uimitorul pret de 225.000 de dolario bucata. Poate parea un pret exorbitant pentru unii insa s-au gasit deja opt americani dispusi sa plateasca uriasa suma.

Isteria locurilor de parcare a cuprins intregul New York, ziarul New York Times publicand o serie de declaratii ale unor persoane referitor la lipsa locurilor de parcare. Potrivit Times, unii americani cumpara mai multe locuri de parcare pentru a le inchiria sau pentru a le folosi atunci cand sunt vizitati de rude.

Mai mult decat atat, o femeie din centrul New-York-ului a declarat ca regreta ca nu a cumparat un loc de parcare care costa 165.000 de dolari.

Comentarii (19)

  • prudentul
    viata-i grea...
    "...ce se intampla intr-o capitala cu 19 milioane de locuitori cum este New York-ul."

    New-York-ul nu e nici o capitala. Statul N-Y are capitala la Albany.

    Foarte multi new-yorkezi NU au masina, si nu din cauza ca sunt saraci. Una dintre explicatii rezulta din articol (pretul unui loc). Au un sistem de transport in comun bine pus la punct. Taxiurile sunt puzderie si accesibile ca tarife. Majoritatea automobilelor care circula in N-Y sunt celebrele taxiuri Yellow Cab (Ford Crown Victoria).
    0 0
  • eu tot nu intezleg 225.000euro sau dolari :D
    0 0
  • ptr. prudentul
    Cu parere de rau te contrazic: fiecare familie din New-York are cel putin cate o masina!!! Intr-adevar sistemul de transport public este bine pus la punct (subway+autobuze), iar nr. de taxiuri care circula pe strazi este egal cu al celorlalte masini, dar cel mai important lucru acolo este organizarea sistemului stradal (90% sunt sensuri unice) si incredibila sincronizare a semafoarelor!

    Unii sunt in stare sa plateasca 225.000 $ sau chiar euro (daca ar fi cazul) ptr. un loc de parcare la bloc!!!
    0 0
  • bai fratilor in romania .e 25.000 E un loc de parcare ..:)) in bucuresti ..in complexurile rezidentiale de lux..deci .asa .ca .e normal ..sa fie atat acolo...
    0 0
  • New York
    Sa am si eu un salariu ca ale lor, fratilor imi parchez si eu masina in locul ala!
    0 0
  • dextop
    gagica din filmulet
    http://www.livejasmin.com/perfinfo.php?performerid=irina2006&livejasmin_session=587139bf7d330911c8b54df3a21c213a2b7a4b63#kep
    click aici s-o vedeti pe gagica cam cu ce se ocupa . iar in legatura cu mingiuta , e treaba stiuta de ani de zile si logic ca nu merge decat la anumite masini . sunt sigur ca dupa ce ati vazut stirea ati alergat fuguta sa vedeti daca o puteti deschide pe a voastra . Mama ce figura ar fi fost sa mearga din prima ! Si uite-asa , visul de-a deveni spargator peste noapte se cam duse... lasati pe aia care stiu ( si au grija sa o faca ) bine!
    0 0
  • Carcotasul de serviciu
    225 de mii de coco e putin
    In finalul articolului se arata ca pretul va creste ("Buyers and brokers across the city are confident that prices will only go up as finding a parking space becomes more difficult"), asa ca acum e momentul sa investim!

    Articolul original aici: http://www.nytimes.com/2007/07/12/us/12parking.html
    0 0
  • bradshow
    New York capitala?
    si constanta megalopolis:))))
    0 0
  • Andrei
    225 de mii?
    Iata diferenta de trai,handicapatul de Romania si lumea noua.Ne chinuim cu un salariu mizerabil iar acolo dau pentru un amarat loc de parcare 225 de mii de dolari.Majoritatea dintre noi no sa avem atatia bani chiar daca muncim o viata intreaga!!!Mi-e rusine sa traiesc si sa muncesc intr-o tara ca Romania!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • sorinaccio
    yahoo
    am citit vazut ieri pe yahoo.era un reportaj la un canal american si spuneau ca in boston e putin mai ieftin iar in chicago e $ 150K...ce faza......in bucuresti oare cat e.si inca ceva mai spuneau acolo.sunt oameni care nu au masini dar au cumparat loc de parcare tocmai pt a investi banii in ceva ce genereaza un profit bun in timp relativ scurt.un baiat dintr-un bloc a luat cu 90k locu si a primit oferta de la un vecin, dupa 6 luni sau un an,de 100 si ceva de mii.:|
    0 0
  • 15.000 euro la noi
    Un loc de parcare la noi, daca il cumperi odata cu apartamentul nou este 15.000 euro (nu este in fata blocului, ci in complexul de locuinte, acoperit).

    Totusi cu 15.000 imi mai iau o masina si sta frumos langa cealalta pe trotuar :)
    0 0
  • razvan
    uiiii
    Pot sa cumpar si eu locuri de parcare in Romania si sa le vand in New York??
    0 0
  • parcari supraetajate
    In New-York exista un sistem mecanic de parcari supraetajate inventate de un roman cu zeci de ani in urma. Ar prinde bine si la noi!
    0 0
  • Capitala New York =)))) Atunci Washington Dc. ce e ? Tara ? :))) Wooof :)))
    0 0
  • ochi de vultur
    Cate sunt?!
    Pai daca au fost la vanzare 5 locuri, cum au fost deja cumparate 8?!
    0 0
  • anonim
    esti chior?
    "ochi de vultur", esti prost sau te prefaci? scrie k s-au gasit deja 8 ofertanti! doamne...mai bine taci dak nu stii sa citesti
    0 0
  • ochi de vultur ... mai atent!
    "s-au gasit deja opt americani dispusi sa plateasca uriasa suma". Adica nu s-au vandut inca. Ar fi 8 potentiali cumparatori. Probabil cei ce vand asteapta sa primeasca mai multi bani, fiind cererea mai mare...
    0 0
  • used cars florianopolis br
    Cool...
    [URL=http://honda-of.porscheengines.cn/car-dealorships-in-massachusetts.htm#] car dealorships in massachusetts [/URL]
    car dealorships in massachusetts
    http://honda-of.porscheengines.cn/car-dealorships-in-massachusetts.htm car dealorships in massachusetts
    [URL=http://honda-of.porscheengines.cn/jaguar-x-type-cars.htm#] jaguar x type cars [/URL]
    jaguar x type cars
    http://honda-of.porscheengines.cn/jaguar-x-type-cars.htm jaguar x type cars
    [URL=http://dodge-plainfield.porscheengines.cn/rieger-audi-tt.htm#] rieger audi tt [/URL]
    rieger audi tt
    http://dodge-plainfield.porscheengines.cn/rieger-audi-tt.htm rieger audi tt
    [URL=http://custom-chrysler.porscheengines.cn/toyota-yaris-06.htm#] toyota yaris 06 [/URL]
    toyota yaris 06
    http://custom-chrysler.porscheengines.cn/toyota-yaris-06.htm toyota yaris 06
    [URL=http://pontiac-suv.porscheengines.cn/funeral-family-cars.htm#] funeral family cars [/URL]
    funeral family cars
    http://pontiac-suv.porscheengines.cn/funeral-family-cars.htm funeral family cars
    0 0
  • pretty
    parcarile.o vis frumos,civilizatie o vis frumos
    cat privesc parcarile si la noi poate fi loc de m m bine cu bani putini pt buzunarele noastre si scumpe pt ale altora,dar e taman invers.
    la timisoara un proiect pt parcari costa in total 14 mil la 1000 masini.furt pe fata!exista firme care pot face cu 2000euro loc de parcare supraetajata dar crezi ca le-a anuntat cineva?pai ce sa furi la 2 mil? dar din 14 mil............ehe ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru