Un Lotus Elise mult mai puternic: SC

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.10.2007
Lotus a dezvaluit in premiera o versiune supraalimentata ELISE SC, capabila sa dezvolte 217 cai putere.

Lotus isi imbogateste gama de modele cu o versiune supraalimentata a roadster-ului Elise, botezata SC. Desi noua versiune seamana foarte mult cu actualul Exige S, Lotus sustine ca proaspatul SC este echipat cu un propulsor derivat de la Elise, de 1.8 litri 2-ZZ VVTL-i.

Supraalimetatorul, mai mic decat cel existent pe Exige S, este conceput de Lotus si produs de Magnuson si cantareste cu 8 kilograme mai putin. Puterea totala oferita de motorul supraalimentat este de 217 cai putere, suficienta pentru a propulsa SC-ul de doar 903 kilograme pana la o viteza maxima de 241 km/h. Acceleratia pana la 100 km/h se face in 4.4 secunde iar pana la 160 de kmh in 10.7 secunde. La exterior, doar spoilerul spate si jantele din aliaj tradeaza sportivitatea noului SC.

Lotus a anuntat cateva modificari si pentru Exige S care a primit un pachet de performanta capabil sa ridice puterea motorului pana la 240 de cai putere. Pachetul include si un nou ambreiaj, un nou sistem de frane si un control al tractiunii imbunatatit.

Versiunea imbunatatita atinge 100 km/h in 4 secunde si o viteza maxima de 246 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru