Un Patriot la New York

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.04.2006
Jeep va prezenta in premiera mondiala versiunea de serie a conceptului Patriot. Denumirea nu se va schimba, fiind considerata una perfecta pentru target-ul constructorului american. Gazda lansarii va fi Salonul Auto de la New York.

Salonul Auto de la New York va gazdui lansarea in premiera mondiala a lui Jeep Patriot. Acesta este derivat din conceptul cu acelasi nume, prezentat anul trecut la Frankfurt.

Daca pentru cei care cred ca designul este un element foarte important conceptul Patriot a dat de gandit, amatorii formelor angulare si ai liniilor simple au considerat ca acest concept este un model in linia clasica a marcii. Modelul de serie este aproape identic cu conceptul, astfel ca aceste pareri vor fi valabile si dupa lansarea lui Patriot.

Noul model se va integra in clasa SUV-urilor compacte, fiind astfel luat in primire de concurenti precum RAV4 sau Vitara. Din acest motiv, nu vom vedea la treaba un V8 sau un motor mai mare, ci un propulsor de 2.4 litri (172 CP) cuplat la o cutie de viteze secventiala. In plus, in momentul in care Patriot va veni in Europa, modelul va primi un motor turbodiesel de doi litri cuplat la o cutie manuala cu sase trepte.

Patriot va fi disponibil atat cu tractiune anterioara cat si in doua niveluri de tractiune integrala, acestea din urma fiind botezate Freedom Drive I respectiv Freedom Drive II.

Diferenta dintre cele doua se face – evident – in favoarea lui Freedom Drive II, care beneficiaza de o garda la sol marita, de diverse ranforsari exterioare si de o etansare perfecta. Toate acestea fac din noul Patriot, spune constructorul, cel mai capabil tot-teren din categoria sa. Foarte originali cei de la Jeep, nu?

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru