Un seic arab, numit in consiliul de conducere Porsche

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.02.2010
Adunarea generala a consiliului de administratie Porsche a consemnat anul acest numirea unui seic arab de numai 31 de ani in locul lui Hans-Peter Porsche.

In cadrul Porsche incep deja sa se resimta efectele infuziei de capital primite din Orientul Mijlociu. Adunarea generala a companiei, care are loc in fiecare an la Stuttgart, a marcat numirea in consiliul de administratie al Porsche Automobil Holding a seicului Jassim Bin Abdulaziz Bin Jassim Al-Thani.

Arabul va actiona ca reprezentant al Qatar Holding, fondul de investitii guvernamental al tarii arabe, care controleaza incepand din luna iulie 17% din actiunile Volkswagen si 10% din cele ale Porsche.

Seicul de 31 de ani il va inlocui pe venerabilul Hans-Peter Porsche, care s-a retras recent din activitate la varsta de 69 de ani. Al-Thani isi va mentine functia vreme de patru ani, timp in care va participa activ la deciziile ce se vor lua in cadrul consiliului de administratie Porsche.

In prezent, tanarul seic este deja presedinte al Qatar Fundation International si ocupa un loc de conducere in consiliile unor nume mari precum: Qatar National Bank, InvestCorp si Qatar Foundation Edowment Fund.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • Opinie
    Cine da banul trebuie sa se faca si cunoscut!
    1 2
  • Robert
    Un lucru firesc
    Mi se pare normal sa fii reprezentat in consiliul de administratie al unei companii dupa ce ai investit 7 miliarde euro in VW si Porsche .
    9 2
  • Aditza
    E firesc dar.....azi unul, maine doi, poimaine trei.....finalul e simplu
    1 8
  • @ Aditza
    In VW-Porsche tot familiile Porsche/Piech si statul german vor avea ultimul cuvant
    In 2011, VW Group va fuziona cu Porsche Automobil Holding SE iar in noul grup familiile Porsche/Piech vor detine 51 % din actiuni, landul Saxonia Inferioara va detine 20 % ( isi va pastra dreptul de veto ) iar statul Qatar va detine 19 % din actiuni . In noul grup format, va fi actionar si Suzuki ce va detine aprox 2.5 % din actiuni .
    8 1
  • Aditza
    Asa si??? Acum cativa ani nici nu stiai ca exista Qatar pe harta. Acum au 20% din VW. Nu zice nimeni ca in viitorul apropiat arabii vor lua VW cum au luat chinezii volvo. Dar peste 20 ani esti chiar atat de mama omida incat sa mergi la sigur pe viitorul VW. E trist ce se intampla, dar traim intr-o lume in care ultimul cuvant il are banul, iar daca VW nu va mai renta pentru familia porche, sau daca se vor arata schimbari economice favorabile pt ei si statul german, stai linistit ca o vor vinde fara sa clipeasca.
    3 8
  • @ Aditza
    Capitalul circula liber si nu tine cont de rasa sau religie
    Arabii sunt cei mai mari actionari la Sony, Daimler,etc . Care este problema ? Ei sunt constienti ca resursele de petrol se vor termina si investesc in viitor . Ia toate companiile mari din lume si ve-i vedea prezenta capitalului arab . Referitor la VW, cat timp vor exista masini pe lumea asta, cei din familiile Porsche/Piech vor fi implicati in VW .
    9 1
  • Aditza
    Ai dreptate ca detin actiuni la cele mai mari companii dar imi bat gura degeaba cu tine. Cand vei ajunge la pensie si vei vedea cat la suta din populatia planetei va fi arabo-musulmani, dominand implicit si mediul de afaceri cred ca vei intelege. Pana atunci ei isi vor vedea de treaba iar noi "copiii" vom comenta pe aicea doar asa ca sa ne mai omoram timpul.
    0 7
  • Ienăchiţă Văcărescu
    "La Porsche vine un arab,
    ..."

    Întrebarea care se pune: Cine este El-Zorab?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru