Un supercar hibrid de la Fisker

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.09.2007
Constructorul american Fisker a anuntat ca pregateste un model hibrid, capabil sa concureze cu Tesla Roadster.

Si constructorii de nisa promit vehicule hibride. Este si cazul americanilor de la Fisker Coachbuild care au anuntat semnarea unui parteneriat cu Quantum Technologies pentru dezvoltarea unui vehicul hibrid cu valente ecologice.

Fisker vrea astfel sa concureze modelul electric Tesla care se bucura deja de o primire calduroasa pe piata din Statele Unite. Desi nu au fost publicate detalii oficiale despre viitorul model hibrid, acesta ar urma sa debuteze oficial la Salonul Auto de la Detroit.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice ale modelului, noul hibrid va fi echipat cu un motor electric si cu un propulsor cu combustie interna. Acesta din urma ar urma sa incarce bateriile atunci cand unitatea electrica ar fi pe punctul de a se descarca. De asemenea, bateriile vor putea fi alimentate la capacitate maxima si de la o priza normala.

Productia noului model ar urma sa fie fixata undeva la 15.000 de unitati pe an, in timp ce pretul unui exemplar va fi de aproape 100.000 de dolari.

Viitorul hibrid va fi vandut alaturi de actualele modele SL si Latigo CS.

Fisker este celebra pentru modelele sale, versiuni modificate al celebrelor BMW Seria 6 si Mercedes SL Roadster. Quantum Technologies este o companie recunoscuta pentru sistemele hibride dezvoltate pentru General Motors si NASA.

Comentarii (3)

  • Kolegu
    Cam trist
    Trista masina bietul 6 cu mecla de aston ....
    0 0
  • lui Kolegu
    Colegul
    Macar de-ar fi soselele noastre pline de masini hibride si triste. Si daca asta arata a masina trista Golanul atunci a ce arata? A masina? A pacaleala nationala? A... mai bine lasa...
    0 0
  • Cam scumpa
    Cand vor taia un zero din coada o sa-mi iau si eu una. Pana atunci...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru