Un VW mai ieftin decat Logan: City Expert

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.08.2007
Volkswagen a anuntat oficial ca la Frankfurt va prezenta un model de oras extrem de ieftin. Acesta se va numi City Expert.

Volkswagen a anuntat oficial lansarea, la Salonul de la Frankfurt, a unui model de oras care sa completeze oferta pe care germanii o prezinta in fata clientilor sai. Acesta va lua practic locul lui Lupo si se va numi City Expert. Cel mai interesant aspect legat de noul model VW este amplasarea motorului, care va fi asezat posterior, in stilul vechilor modele ale constructorului german. Tractiunea va fi de asemenea pe axul posterior. Modelul va dispune de patru locuri si, foarte important, va dispune de o versiune de baza cu un pret extrem de agresiv.

Nu se cunoaste inca forma exterioara a modelului, insa designerii VW s-au scapat afirmand ca masina "va avea o dispunere particulara a elementelor mecanice", deci implicit o forma care sa indice clar amplasarea motorului in partea din spate.

Revenim la cea mai importanta parte a noului model, pretul. Acesta le va permite celor de la Volkswagen sa intre in forta pe segmentul low-cost, masina urmand sa coste mai putin decat Dacia Logan. Se vorbeste de ceva mai mult de 5000 de euro pe pietele emergente si de 7500 de euro in Europa, in versiunea de baza.

Diferentele de pret intre piete sunt determinate de diferentele intre motorizari si caroserii. Astfel, daca in Europa vom vedea pe strazi noul VW City Expert cu trei usi (in doua volume), in India acesta va fi vandut in versiune cu cinci usi iar in China cu patru usi si trei volume. In plus, daca europenii se vor putea baza pe motoare cu trei sau doi cilindri, pe pietele emergente se va ajunge chiar la motoare monocilindrice.

Informatii interesante si in ceea ce priveste dotarile de serie. Se pare ca Volkswagen va prezenta in Europa o versiune cu ESP in serie, desi fara servodirectie din cauza pozitionarii motorului. Un alt amanunt de culoare este faptul ca arhitectura masinii va fi atat de simpla incat aceasta va putea fi construita complet in doar 12 ore.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru