Unda verde de la Toyota

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 02.10.2006
Toyota a introdus un sistem, "Eco Drive Indicator”, care indica consumul vehiculului in functie de comenzile care sunt actionate de catre sofer.
Odata cu inceputul acestei luni Toyota a inceput sa dezvolte pentru modelele cu transmisie automata sistemul denumit "Eco Drive Indicator”.

Dispozitivul indica soferului cantitea de noxe emisa de masina in momentul in care accelereaza, monitorizand eficienta motorului in raport cu emisia de dioxid de carbon, toate acestea pentru a reduce consumul autovehiculului si implicit poluarea.

Proiectul se inscrie intr-o linie lansata de autoritatile japoneze privind reducerea poluarii masinilor. Testele efectuate cu indicatorul Eco Drive au demosntrat o imbunatatire de patru procente in ceea ce priveste reducerea consumului de combustibili, dar conditiile reale de trafic pot influenta foarte mult rezultatele finale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru