Update: Nissan GT-R, date tehnice

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 19.10.2007
473 cai putere, 587 Nm, 3.5 secunde pentru 0-100 km/h si 310 km/h viteza maxima. Plus forme de invidiat. El e Nissan GT-R!

Dupa indelungi asteptari, aflam in sfarsit datele tehnice oficiale ale noii generatii a supercar-ului GT-R. Normal, Nissan nu s-a sinchisit inca sa ni le ofere, in ciuda faptului ca fotografiile oficiale au "scapat" deja din mainile lor de cateva zile. Oricum, informatiile oficiale au ajuns pe mana presei prin publicatia americana Motortrend, care a avut ocazia sa testeze deja modelul nipon si sa il supuna la chinuri prin Germania.

Ei bine, aflam ca noul GT-R este construit pe o noua platforma, practic o evolutie a celei pe care Nissan isi asambleaza astazi gama proprie (350Z sau linia Infiniti). Supercar-ul japonez vine cu un motor V6 biturbo de 3.8 litri care scoate 473 de cai la 6400 rpm si un maximum de 587 Nm intre 3200 si 5200 rpm. Normal, vorbim de un sistem de tractiune integrala, puterea fiind transmisa rotilor prin intermediul unei cutii automate cu sase trepte construita in stil DSG. Raportul de putere este 50/50 in conditii normale (pana la 40 km/h), insa poate ajunge pana la 2/98 in cazul in care acceleratia e la podea.

Performantele sunt foarte bune: 3.5 secunde pentru 0-100 km/h si viteza de top de 310 km/h. Suspensiile Bilstein damptronic pot fi setate in trei moduri diferite, in functie de conditiile de condus (Racing, Sport si Comfort).

Pretul anuntat in acest moment de Motortrend este unul extrem de interesant: 50.000 de euro. La aceasta suma, iubitorii unui condus sportiv se pot orienta spre un M3, cu o clasa mai jos din punctul de vedere al performantelor. Inceput promitator!

Comentarii (23)

  • Coxilian
    Stiam de performantele sale
    Pe www.carspyshots.net am vazut ca in timpul testelor tot timpul un porsche 911 era cu el. Deci au avut o tinta clara. La banii astia sincer ti-ai lua psrsche? eu nu desi sunt fan al masinilor germane. Stiu ca lucreaza la trenul de rulare de 7-8 ani si acum cu lansarea le-au dat un pumn puternic la mai multi concurenti. V6 de serie care are 0-100 in 3,5 s? UNIC!!!!!!!!!!!!!

    recomand cu caldura -----www.carspyshots.net-----

    sa vedeti si voi cam de cat timp stiu unii de infatisarea masinii. exceptional site
    2 0
  • degeaba se sinchisesc atata cei care cumpara porsche il cumpara pt ce un Porsche daca are si performante bune e altcva si sincer seamana izbitor de mult cu conceptul i-roc d la vw
    1 0
  • Razvan
    Iroc dupa Nissan
    Conceptul Nissan GTR e mult mai vechi decat I-roc de la VW asa ca daca a copiat cineva ceva a fost vw (mie oricum nu mi se pare ca seamana).
    Iar ca legenda de tunning sat mai bine GTR decat Porsche.
    E adevarat ac cine e fan Porsche nu o sa ia GTR da majoritatea cumparatorilor nu sunt fanii marcii respective.
    Si in general tineretul o sa se indrepte mai mult spre GTR si cei mai in varsta Porsche.
    E adevarat ca etalonul de comparatie a Fost Porsche Turbo dar concurenta e mare in target, mai sunt Ferrari, Lamborghini, mai nou Audi (cica pregatesc RS8), Corvette, Biper si exoticii asa ca batalia e grea.
    1 0
  • asta va fi din nou o masina numai buna de tuningat;japonezii,cum sunt ei maniaci,sigur vor scoate dintr-un asemenea exemplar vreo 1400CP:motor +NOS + alte cele..:)..masina buna pt tuning extrem..se preteaza..ca orice japoneza sport de altfel..
    1 0
  • prudentul
    mă mir
    Mă miră lipsa de reacţie a adevăraţilor români. Cum, după blasfemia din penultima propoziţie, încă nici o reacţie, nici o înjurătură? Cum, a îndrăznit cineva să spună că un M3 e "cu o clasă mai jos", chiar dacă ar fi vorba de naveta spaţială? Automarket, viaţa şi sediul tău e în pericol. O asemenea nemaipomenită insultă la adresa românului iubitor de BMW de obicei se spală în sânge. Eu în locul vostru mi-aş construi un adăpost anti-atomic, mi-aş face o provizie consistentă de pufarine şi aş aştepta spăşit, cu o privire vinovată, de câine bătut, să treacă urgia. Măria-Sa Fanul sau Şoferul de beemve e Stăpânul Şoselelor şi al Trotuarelor. Şi al Automarket-ului, să fie clar, da?
    2 2
  • Mircea
    Clar
    E clar, e clar. Doar ca e foarte putin probabil ca acei stapani ai soselelor sa intre pe aici. Na, ca era sa scriu "stapani ai sosetelor".

    :)
    1 0
  • Kolegu
    M3 VS GTR VS RS4 VS LOGAN 1.6 16valve O.o
    O super masina care cu toti o asteptam (ma refer la fanii GTR). Chiar ma bucura comparatia din ultima propozitie pt k are un strop de adevar sunt mult mai multe clase intre japoneze si europene si clar ffff multe intre europene si americane, bine comparatiile astea cu clase fitze si alte "figuri de stil" isi au locul lor aici dar nu peste mult timp o sa vedem cu siguranta un Drive Test made in Germany cu toate cope-urile super sport ale anului 2008 deoarece GTR-ul va fi lansat si in Europa in premiera sigur o sa-l vedem despuricat de nemti ca deh "ei sunt doctorii in masini". Oricum sper sa o vad si in Romanica la un pusti 2 3 123 de bani gata care isi da seama ca M3-ul poate fi foarte usor cu un kit optick de numit chiar de nemti M3 Optick asa k japonezii nu cred k vor face Nissanul Skyline cu kit optick GTR :D asa ca la mai mare pustilor de bani gata v-a venit inlocuitorul perfect la M3-ul de la mami :P
    1 0
  • LilShaq
    mda...
    50000? mie nu prea imi vine sa cred ca o masina care scoate 3.5 e atat de putin. tre' sa fie ceva suspect de nasol la ea. si la siguranta s-a gandit cineva? ca eu zic ca un bolid ca asta ar cam trebui sa aiba vreo 10 airbaguri incluse in pret :))
    0 1
  • da
    Oooh , admiratori de bmv si alte germane , unde sinteti voi , sa cititi aici , daca stiti sa cititi.
    Zeul manelelor ascultate tare , in masina ,v-a parasit !
    Aici e vorba despre MASINI !!!!
    3 1
  • PT.ALEX
    ...Ii CAUTI PE ACEI ADMIRATORI CU EMBLEME DE MERCEDES LIPITE PE AUDI SI MATANII ATIRNIND LA OGLINDA RETROVIZOARE(fie ea de interior sau de exterior) ?????????????
    1 1
  • Kolegu
    Pretul 50000
    Cine merge cu mine sa donam cate un rinichi .... ma uitam aseara pe net si am observat ca un M3 d'asta nou costa intre 67000-86000 de europeni ..... Deci conisder ca pretul de 50000 este oarecum pus asa din "burta" cu siguranta masina asta o sa coste mai mult la 50000 este prea eftina :D GTR-ul vechi era vreo 54000-60000. Deci prieteni care sunteti fani ai masinilor japoneze hai sa ne combinam sa ne donam una alta poate ne luam si noi un EVO X sau un GTR d'asta ca deh noi care iubim cu adevarat masinile ne rezumam la neste gioarse :D
    1 0
  • nissan
    tare masina. cu toate k pentru o masina japoneza este cam scumpa, dupa parerea mea merita! arata bine, performante nu mai spun...tare!!!
    1 0
  • bmw
    multumec celor care au facut referire la "fanii bmw"... bravo baieti!!!f tare
    0 0
  • Florinake
    fraieri
    E ceva normal ca masina asta sa coste 50000 de euro deoarece nici nu se compara cu 350Z kre e vro 40000, si oarecum pretul va creste in functie de dotari, taxe, si varianta mai performanta kre va avea 530 de calutzi:D si va fi mai ushoara va ajunge aproape de 100000 d eurici...:( pakat k nu am bani..dar asa e in Romania tara tuturor posibilitatilor.
    0 0
  • bogdan
    nissan
    nu va exista nici o versiune mai performanta.... va avea o singura motorizare (cea de 3.8 L/ 473cp) iar full-option va costa in jur de 55000-60000 euro
    0 0
  • stiti
    stiti cumva cand va aparea gt-r in romania :D Eu am 17 ani si ma gandesc seara de seara la nissan nu de alta dar pe la 18 m-ar bate gandu sa fac un imprumut bancar pt masina asta :X
    2 2
  • pret
    Nissan GT-R se gaseste momentan in 3 versiuni.
    Nissan GT-R - Baza - 77,290 euro*
    Nissan GT-R - Premium - 78,990 euro*
    Nissan GT-R - Black Edition - 80,690 euro*
    In nici un caz 50,000 de euro ;)

    In 2010 se vorbeste ca ar aparea Nissan GT-R V-Spec. Acesta va avea cu 150 kg mai putin si cu vreo 100 CP mai mult.

    *preturile sunt din Germania
    0 0
  • Danutz
    E o masina super
    Este adevarat ca motorul este ff mik pentru performantele acestui bolid eu am vazut niste reportaje care mau uimit... prinde suta in 3.50Sec 310 in -18sec.... este o adevarata racheta nu ia facut fata lamborghini lps 500 ... doge viper... corvet... sa nu mai ansir mercedes bmw.. audi..... a batut slr. Este adevarat ca are si putyni Cp.dar si nici motorizarea nu este foarete favorabila v6 :| biturbo...
    Daca ar putea face japoznezi un model de nissan gt-r mai puternik ... ar fi perfect ;).Sa construiaska nissan Gt-r V12 biturbo cu motor de 6.5 si vro 700Cp ar face furori.:X
    1 2
  • e super masina am si eu una.
    1 0
  • impresie
    Parerea mea despre aceasta masina este foarte buna in comparatie cu masina mea actuala BMW m5. este destul de scumpa dar am gasit oferta sa imi vand proria masina cu 50 000 de euro, iar cu inca vreo 20 000-25 000 de euro cred ca imi voi achiziona un GTR din Germania. Masina mea de akum are 683 de cai la roata dupa niste modificari la motor. Cu toate ca a mea este mai puternica vreau sa imi cumpar aceasta masina deoarece arein jur de 450 cp stock fara a mai irosi timp si bani.
    2 1
  • viteza
    pai cu 80000 de euroi miam facut un evo VII ca sa pota sa mearga q 330 fara stres.ce rost ar avea un gtr?cand poti sa iti modifici o masina ca sa aiba peste 500 cp.;)
    0 3
  • PT PAUL
    pai cu 80000 de euroi... taci in plm de cacat bolnav se vede dupa cum ai vb ca esti un prost mai zici ca ai si evo 7.pai daca aveai evo 7 nu vb ma tu asa de gt-r din contra.
    4 0
  • uitativa la jaguar f-type s
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru