UPDATE: Porsche ironizează Mini şi refuză o confruntare. Mini răspunde rapid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.06.2010
Porsche a refuzat elegant provocarea lansată de Mini săptămâna trecută, însă nu a pierdut ocazia de a ironiza brandul britanic. Declaraţia oficialului Porsche a fost însoţită şi de un film la fel de ironic.

Săptămâna trecută, Jim McDowell, şeful diviziei americane Mini, a lansat un atac direct asupra Porsche, provocând constructorul german la un duel surprinzător, cel puţin pe hârtie. McDowell şi-a exprimat dorinţa unei curse pe circuit între Porsche 911 Turbo şi Mini Cooper.

Se pare că nemţii nu au fost însă de acord, răspunsul lor fiind unul extrem de ironic şi ferm. Detlef von Platen, şeful diviziei americane Porsche a decis să-i răspundă personal lui McDowell, înregimentat şi el în trecut în brandul german.

În scrisoarea trimisă către oficialul Mini, von Platen declară: „Provocarea voastră pare a fi una distractivă şi fără pretexte, însă nouă ne place să ne concentrăm pe cursele adevărate, cursele în care alergăm de zeci de ani. Vă aşteptăm cu nerăbdare la Sebring, Le Mans, Daytona sau în orice altă competiţie oficială în care premiul cel mare nu constă într-un tricou pe care îl porţi în semn de triumf”.

Răspunsul lui von Platen a fost însoţit şi de un film mai vechi al nemţilor, care descrie pe scurt istoria Porsche în motorsport şi modul în care brandul german vede propriile sale modele.

Răspunsul mini nu a întârziat să apară.

Jim McDowel nu a anulat invitaţia, ba chiar a retrimis-o, promitându-i omologului său din curtea Porsche o serie de premii ceva mai „atractive”, dar la fel de amuzante.

 

PROVOCAREA MINI

 

 

RĂSPUNSUL PORSCHE

 

MINI PROVOACĂ DIN NOU PORSCHE

 

 

via | autoblog

Comentarii (14)

  • Bentley
    Corect!
    Roots is racing. Not posing!


    (oricum, nu vad care e legatura intre Mini si Porsche...)
    17 6
  • 911vsCooperS ... da, cum sa nu :)) ... au dreptate astia de la Porsche sa ii "ironizeze" un pic
    17 8
  • Mda
    Se observa superioritatea marcii Porsche. Bv lor, era chiar ciudat sa raspunda provocarii. Inca o data felicitari pentru filmuletul lor de raspuns. Cei de la MIni sa se invete minte sa nu se mai ia de baietii mari :))
    19 7
  • razvanis
    penibil
    Penibil si jenant , nu inteleg ce au avut in cap reprezentantii Mini cand au lansat genul asta de "gluma"
    16 5
  • =))
    Genial Porsche. Este deja evident ca Porsche n-are ce discuta cu Mini. E ca si cum Alonso/Vettel/Hamilton, inainte de fiecare cursa , trebuie sa isi intreaca toti colegii de generala intr-o cursa de karting. Marketing ce kko facut de americani.
    18 5
  • un frustrat
    Se vede clar ca este o frustrare personala la mijloc...probabil respectivul de la porsche i a luat astuia locul de munca sau nevasta si acum se da si el important... destul de jenant pentru o firma care se respecta...

    Iar raspunsul porsche a fost genial, fara multe cuvinte, fara atata disperare. Era si penibil daca se cobora la nivelul celor de la mini..Nu are ce sa le demonstreze
    10 5
  • @porsche
    genial raspunsul.unul din cele mai bune clipuri.
    13 5
  • Eu tot nu inteleg unde doresc ei sa faca cursa. Presupun ca pe un circuit foarte strans, in care Porsche nu ar depasi in treapta I 4000 rpm. Dar probabil doresc sa ii ironizeze ca au acceptat o confruntare asa evidenta. Trebuie sa fii dobitoc daca crezi ca un Mini poate sa bata un Porsche 911 Turbo pe altceva decat un cicuit prea strans si pentru karting.

    Ceea ce mi-a placut cel mai mult la raspunsul Porsche este ca nu au folosit numele "Mini".
    11 5
  • Autogreen
    razboaie
    Fiecare mititel isi doreste razboaie mari.
    12 5
  • mircea
    marketing nou
    Mie mi se pare ca e doar o noua idee de marketing. Fie doar a celor de la mini, fie a ambelor parti implicate. In final nici un brand nu va iesi shifonat din toata "provocarea" asta, iar consumatorii vor fi vizionat benevol cateva reclame destul de lungi :)
    10 0
  • ...
    La inceput "nenea" de la MIni parea simpatic, in al doilea clip este penibil. Raspunsul Porsche: Genial!
    9 5
  • @mircea
    Nu sunt Porsche genul de firma care sa isi faca reclama asa. Poate Audi. Poate si BWM care le raspunde. Dar Porsche nu prea au motiv.
    7 5
  • Cristi
    pt cei ce-si dau cu parerea
    Mircea are dreptate e un alt fel de reclama la ambele. ca dovada: toti va-ti lansat in discutii despre care e mai tare si mai bun.. deci nu faceti altceva decat sa vorbiti despre cele 2 marci. Chiar dc acea cursa ar exista.. tot nu ar conta castigatorul (care evident e Porsche) ci faptul ca luni intregi s-a vorbit de Mini vs Porsche(nu conteaza cum, ci cat! ). Suckers!
    3 0
  • Alex Seremet
    Părere foarte personală
    Eu am lucart pentru Porsche şi acum lucrez pentru MINI. Pe lângă o campanie virală excelentă, aşa cum zicea Cristi, eu cred că e de admirat GM-ul MINI care demonstrează atât de multă deschidere la nebunii şi jocuri. E un act foarte curajos să te expui părerilor publicului, uitaţi-vă la comentarile de mai sus şi la apelative de genul "frustratul".

    Sunt convins că este o campanie gândită temeinic şi toată joaca a fost asumată de Jim McDowell, de la MINI. Pentru asta şi curajul lui - jos plăria. Restul aproape că nu mai contează.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru