Vacanta de vara pentru accizele la benzina in SUA?

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Candidatul republicanilor la presedintia SUA cere o suspendare a accizelor la benzina pe timpul verii.

John McCain (foto), candidatul republican la Casa Alba, a propus guvernului SUA sa suspende accizele la benzina pe durata verii.

Cererea senatorului de Arizona este o pura masura electorala, neavand o sustinere reala in termeni economici. Analistii sustin ca o astfel de relaxare fiscala ar fi apreciata de populatie, dar nu ar duce la o scadere serioasa a pretului benzinei la pompa.

O alta componenta al eventualei relaxari fiscale o reprezinta campania de educare a americanilor cu privire la folosirea in mod responsabil a automobilelor personale. In SUA exista o adevarata dependenta de combustibili, iar cresterea semnificativa a pretului la petrol i-a determinat pe americani sa se orienteze catre autovehicule mai mici, cu un consum mai scazut si implicit cu un grad mai mic de poluare.

Militantii ecologici sustin ca o eliminare chiar si periodica a taxelor la benzina ar putea ingreuna procesul de aderare catre vehiculele ecologice sau economice. Acciza la benzina in Statele Unite ale Americii este de 18.4 centi pe galon, iar la motorina de 24.4 centi pe galon.

Via | Yahoo News  

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Realitate
    Acciza la benzina in Statele Unite ale Americii este de 18.4 centi pe galon, iar la motorina de 24.4 centi pe galon.Te pufnese rasul cand te gandesti ca europeni si romani platesc mai mult de jumatate din pret ca taxe. Pun "motorina" cu $1.50 gallonul(3.8l) si ma straduiesc sa consum mai putin. Sa nu mai luam in consideratie ca pana si cei cu salariul minim pot cumpara 8litri de benzina cu o ora de munca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru