Vanzarile auto din Europa de Vest au crescut in ianuarie cu 14.9%

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 06.02.2010
Conform analistilor de la JD Power, vanzarile auto din Europa de Vest au crescut in luna ianuarie cu 14.9% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Esential

9.1 este procentul cu care va scadea piata auto din Europa in 2010.

Vanzarile de masini noi din vestul Europei au crescut in Ianuarie 2010 cu 14.9% fata de luna ianuarie a anului trecut, sustin analistii de la JD Power. Totusi, analistii iau in considerare si faptul ca luna ianuarie a anului trecut a inregistrat vanzari foarte slabe din cauza lipsei programelor de stimulare a innoirii parcurilor auto europene.

Analistul Pete Kelly sustine ca in Germania vanzarile din 2009 sunt mai bune decat se astepta. "Cererea de masini in Germania a fost mare, datorita primei de la stat si a discounturilor oferite de producatori", declara Kelly. Cu toate astea, la inceputul lui 2010 vanzarile din Germania au scazut cu 4.3%.

In Franta si Italia, vanzarile au crescut la sfarsitul lui 2009 datorita initiativelor guvernamentale, dar vor scadea in perioada urmatoare. Spaniolii si englezii continua sa beneficieze de programe de innoire ale parcurilor auto, vanzarile de masini noi crescand astfel pe aceste piete.

JD Power declara ca piata auto din vestul Europei va scadea cu 9.1% in 2010, efectele incheierii initiativelor guvernamentale fiind simtite din ce in ce mai mult.

via | just-auto.com (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru