Vanzarile europene Fiesta duc cota de piata Ford la peste 10% in septembrie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.10.2009
Ford a reusit sa ajunga la o cota de piata de 10.1% in Europa in luna sept4embrie, principalul atu al marcii fiind vanzarile solide ale modelului Fiesta.

Ford a ajuns in Europa la o cota de piata de 10.1% cu ajutorul vanzarilor din ce in ce mai bune pentru noua generatie a lui Fiesta. Cele 19 piete europene importante pe care Ford le-a luat in considerare fac astfel ca marca sa depaseasca 10% cota de piata pentru prima data dupa luna septembrie 2001.

Ford a vandut 51.400 de unitati Fiesta luna trecuta, Ford reusind astfel sa creasca in vanzari pentru a patra luna consecutiv in comparatie cu anul trecut. Totalul masinilor noi comercializate de Ovalul Albastru in cursul lunii septembrie a ajuns la 152.600 de unitati, cresterea fata de luna a noua a anului trecut fiind de 12.3%. O analiza a cifrelor arata ca, pe langa Fiesta, cel mai bine vandute modele ale marcii au fost Focus (32.100 de unitati) si Mondeo (13.300 de unitati).

"Ford are prin traditie o luna septembrie foarte buna datorita cresterii vanzarilor in Marea Britanie, insa de aceasta data am crescut peste asteptari. Cresterea continua a cotei noastre de piata in pofida unui climat economic ostil arata ca majoritatea clientilor Ford au incredere in aceasta marca.

Iar Ford Fiesta a iesit clar in evidenta, luna trecuta devenind cel mai bun septembrie pentru modelul nostru din 1994 incoace", a declarat Ingmar Sviggum, seful de marketing si vanzari Ford Europa.

In cele noua luni ale anului in curs, cota de piata Ford in Europa a crescut cu 0.5%, ajungand la 9.2 procente.

via | Just Auto (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru