Vanzarile Jaguar Land Rover au crescut cu 59 procente in februarie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Luna februarie 2010 a fost cea mai reusita perioada din anul fiscal 2009 pentru cei de la Jaguar Land Rover, care au inregistrat o crestere de 59% a vanzarilor.

Vanzarile Jaguar Land Rover au atins 17.197 de unitati in luna februarie a acestui an, cu 59% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut. Separate pe marci, cei de la Jaguar au vandut 3.292 unitati – o crestere de 55%, in timp ce Land Rover a vandut 13.905 unitati – o crestere de 62%. Desi o crestere a vanzarilor pe o singura luna nu este neparat impresionanta, aceasta ii ajuta pe cei de la Jaguar Land Rover sa-si imbunatateasca rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009.

Per total, grupul Jaguar Land Rover a vandut 170.444 unitati in anul fiscal 2009, cu 16 procente mai putin fata de 2008. Vanzarile Jaguar au scazut cu 26% fata de 2008, in timp ce vanzarile Land Rover au scazut mai putin abrupt, cu doar 11%. Grupul Tata Motors, detinatorul marcilor Jaguar si Land Rover, a inregistrat o crestere de 17% a vanzarilor in anul fiscal 2009 in comparatie cu 2008, in timp ce vanzarile din februarie au crescut si ele cu 59%.

Anul fiscal 2009 le-a adus celor de la Jaguar o serie de modele noi - cum ar fi XJ, XF diesel si altele, alaturi de facelift-uri in gama Land Rover. Acest lucru a ajutat la cresterea vanzarilor in loc de o potentiala stagnare.

Grupul Tata Motors a beneficiat de lansarea lui Nano pe piata din India, dar mai ales de pe urma publicitatii facute in urma articolelor ce au urmat dupa aceasta lansare. Jaguar Land Rover are un nou sef, Carl Peter Forster, fost sef al General Motors Europe si presedintele consiliului de administratie al marcii Opel.

Via | Autocar

Comentarii (8)

  • :)
    Luna februarie 2010 a fost cea mai reusita perioada din anul fiscal 2009 ...cred ca e o neconcordanta, nu credeti?
    1 3
  • nu pare sa fie vreo eroare. Anul fiscal poate diferi de anul calendaristic

    http://www.tatamotors.com/our_world/press_releases.php?ID=540&action=Pull
    1 0
  • Zeus_Mucus
    Sper sa dea faliment Jaguar! Ii urasc!
    1 9
  • NeoGalaxy
    Intre anul fiscal si cel calendaristic este o mica diferenta de cate luni. Dar... cine stia aceasta informatie nu-si dadea cu parerea.
    3 1
  • pai normal... in fiecare tara au vandut 4 masini in plus si vanzarile au crescut cu 59%
    4 0
  • Noul Jaguar XJ este mai bun decat BMW Seria 7
    Daca victoria noului Jaguar XJ in fata BMW Seria 7 din presa britanica nu a surprins pe nimeni ( se stie ca britanicii sunt partinitori cu produsele nationale ), victoria Jaguar-ului XJ asupra modelului BMW Seria 7 intr-un comparativ realizat de Auto Bild Germania, vine sa intareasca ideea ca in momentul de fata XJ este peste Seria 7 . Mai multe detalii gasiti pe http://www.autobild.de/artikel/jaguar-xj-gegen-bmw-7er-im-test_1142165.html
    2 1
  • reddog
    jaga
    Eu cred ca sa tampit lumea,daca si JAg-ul asta este mai bun ca seria7 sa dus draq lumea asta.Va rugam nu mai comparati carute jag cu MASINI adica BMW.Ce draq de la spate parca este citronel.
    1 0
  • :))
    Pt ala care isi doreste falimentul!!!! "Ba du-te tu.ba!":))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru