Varsta medie a clientilor Lexus este de 60 ani

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 17.10.2007
Lexus este o marca foarte ceruta de clientii in varsta si ignorata de tineri, conform unei statistici.

Lexus, divizia de lux de la Toyota, a inregistrat un succes extraordinar pe segmentul sau de piata in ultimii ani. Cu toate acestea, producatorul auto de lux are cateva motive de ingrijorare.

In urma efectuarii unor statistici printre proprietarii de modele Lexus s-a constatat ca aproximativ 40% dintre ei sunt persoane in varsta, iar varsta medie este de 60 de ani. Acest lucru releva ca Lexus nu are un succes deosebit printre tineri. Cifrele sunt valabile pentru piata americana, cel mai mare punct de desfacere pentru modelele Lexus.

Producatorul nipon spera ca va ajunge sa aiba succes printre clientela tanara, dupa lansarile noilor modele sportive IS-F si coupe-ul LF-A.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Maturitate
    Se reflecta maturitatea in gandire si lipsa de fite automobilistice. Sa cam exagerat articolul personal cunoscand indivizi de 40+ care au Lexus.
    Modelul IS este cautat de tineri dornici de curse dar care s-au cam fript cu prima experienta oferita de BMW.
    0 0
  • ...atentie
    persoane si nu perfoane
    0 0
  • Mircea Mester
    Da
    Merci, s-a rezolvat.
    0 0
  • Un cetatean
    Pasiune
    Lexus este o marca pentru cunoscatori, ptr cei care stiu ce doresc exact de la o masina, iar in plus are acel aer exclusivist, chiar daca are aproximativ acelasi pret cu un BMW/Audi/Mercedes, Lexusul este privit ca ceva mai 'aparte'.

    La lansarea modelului LF-A, daca in proportie de 80% se respecta designul si motorizarea propusa in cadrul lansarii conceptului, vor ocupa un loc de piata in zona super-sportivelor (nu uitai ca se va adresa publicului care cauta sportivitate, dar cu un cost pe unitate de pana in 150.000euro)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru