Vasluiul ia fata Europei de Est la biodiesel

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.08.2007
Ulerom Vaslui a deschis prima fabrica de biodiesel din estul Europei. Investitia a totalizat 18 milioane de euro.

Grija pentru mediu incepe sa miste rotile si in tara noastra. Cel mai mare producator de ulei din Romania, Ulerom, a anuntat deschiderea unei fabrici de biodiesel in Vaslui. Este prima uzina de acest tip din estul Europei.

Scopul aceste fabrici, care a necesitat o investitie de 18 milioane de euro, este de a produce 60.000 de tone de biocombustibil anual, necesar pentru a satisface noile cereri UE, valabile din 2009. Acestea prevad un amestec de 2% biodiesel in fiecare litru de motorina comercializat la benzinariile din interiorul Comunitatii Europene. In plus, pana in 2010, cantitatea de biocombustibil din benzina (etanol) si motorina (biodiesel) trebuie sa creasca la 6%.

Pentru a ajunge la cantitatea de biodiesel anuntata, Ulerom utilizeaza 30.000 de hectare insamantate cu floarea soarelui.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Se misca roata
    Hahahahahaha, iarasi Europa urmeaza exemplul SUA. Norme de poluare erau in California in ani '70 si acuma sunt la echivalentul Euro 6.
    In ani '80 sa inceput cu 10% etanol in banzina si acuma sa ajuns la 85%.
    Eu pun 33% ulei vegetal in motorina din 2003 zile si in europa se cere 2% incepand cu 2009. Este normal ca initiativa sa vina de acolo de unde piata este mai pura, mai putin ingradita de birocratie.
    0 0
  • imi place
    incep si romanii sa faca ceva.dak ne miscam bine la ce avem noi in tara si la kte putem face o sa fim printre primii in europa.nu sa ne ia toti la misto si sa fim priviti cu dispret pe unde mergem sau sa fim cunoscuti k hoti in alte tari si alea alea.dar pt asta prima data tre sa avem la conducere oameni competenti nu toti hotii....mult noroc romane ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru