Vehiculul amfibie intra in productie de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.06.2007
Dupa indelungi dificultati financiare Aquada, vehiculul amfibie, va intra in productie de serie.

In prezent se inregistreaza progrese mari pe piata vehiculelor amfibie modele noi fiind lansate constant. Cu toate acestea niciun concept amfibie nu a ajuns pana in faza de productie. Britanicul Neil Jenkins si neo-zeelandezul Alan Gibbs au dezvoltat acum cativa ani un vehicul amfibie botezat Aquada.

Dupa indelungi dificultati financiare Aquada va intra in productie si va avea si o veersiune militara care se va numi Aquaski. Potrivit celor doi creatori, vehiculul amfibie a costat peste 100 de milioane de dolari si a insumat peste un milion de ore de munca.

De la conceperea sa, Aquada a trecut prin clipe grele, trenul de rulare fiind redesenat si Rover, furnizorul motorului, intrand in faliment. Cu toate acestea Aquada a reusit chiar sa stabileasca un record, fiind primul prototip amfibie care traversat Canalul Manecii.

Viitorul Aquaski va fi construit impreuna cu Lockheed Martin, o companie specializata in domeniul apararii. Dupa aceasta reusita Gibbs Technologies intentioneaza sa creeze vehicule amfibie pentru orice segment al pietei.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Bunicica ideea
    Ideea nu este rea. Nu ai nevoie de sosele pe ocean sau mari. De fapt de vreo 10 ani se produc autorulote si autocaruri amfibie de o firma din Georgia, USA. La aprox sub un milion iti cumperi o superba "casa" pe roti cu care poti intra in lacuri fara teama si sa pescuiesti pe geam. Cantarind in jur de 8 tone poate naviga in ocean, in apele calme coastale. Ce are interesant este transmisia care poate trece de la rotile din spate la doua elici encapsulate in tuburi sub masina.
    Super ideea.
    0 0
  • ploi
    Sa speram ca ajunge si pe la noi. Ca la canalizarile noastre e tare buna chestia asta.......
    0 0
  • gropi
    La noi in tara ar aparea alte mici probleme in utilizarea unei asemenea masini, in loc sa spargi in gropi baqia de ulei ai putea sa-i spargi "cala"...
    0 0
  • pricope niculae
    vehicul amfibie
    Sunt deja la vanzare in Romania vehicule amfibie tot teren 6x6 si 8x8 marca ARGOATV (Canada) www.Argoatv.ro Pricon@argoatv.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru