Veyron mania

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 14.03.2006
Bugatti afirma ca suplimentarea productiei anuale a lui Veyron cu 20 de exemplare este rezultatul firesc al comenzilor care depasesc oferta constructorului. Sa fie oare acesta motivul real?

Bugatti a hotarat ca cele 300 de exemplare Veyron destinate productiei de serie trebuie sa ajunga mai repede in garajele pasionatilor care deja si-au comandat celebrul model franco-italian. Astfel, norma de 50 de exemplare produse pe an va fi suplimentata, la fabrica de casa din Molsheim (Franta) urmand a se fabrica 70 de unitati pe an.

Motivul invocat de constructor este simplu: in momentul de fata, livrarea comenzilor preluate de Bugatti a ajuns sa dureze 15 luni. In plus, se afirma ca pariul numit Veyron a fost castigat, iar vanzarile primului model de serie care a sarit peste 1000 de cai putere nu fac decat sa confirme acest lucru.

Este adevarat, nu putem verifica daca acele sute de comenzi exista deja sau aceasta este o strategie a echipei de marketing care incearca sa vanda un model care costa in jur de un milion de euro. Oricum ar fi insa, este clar ca orice informatie legata de Veyron care provine din interior este primita cu foarte mult interes de opinia publica. Din pacate insa, nu toti dispun de un milion de euro, in conditiile in care un Ferrari F430 sau un Lambo Gallardo atrag oricum privirile, desi costa mult mai putin.

Acesta este principalul obstacol intalnit de Veyron, insa daca celebrul model va reusi sa treaca fara probleme de el va fi clar ca aventura aproape megalomana a lui Dr. Piech va intra (cu peste 400 km/h!) in cartile de istorie auto.

Pe de alta parte, standurile Bugatti de la marile saloane europene vor gazdui in curand o noua aparitie interesanta, un model sportiv de 300 CP care va costa 100.000 de euro. Se pare ca noul model va fi denumit Bugatti Wimille, in onoarea lui Jean-Pierre Wimille, pilotul de uzina al constructorului franco-italian care in anii ’30 a reusit sa isi adjudece titluri importante in competitiile de motorsport ale vremii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru