Veyron Targa: aer putere

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.07.2006
Cine dorea o versiune cabrio a lui Veyron poate fi fericit. In 2008 va aparea Bugatti Veyron Targa, versiunea cu plafon demontabil.

Bugatti ar putea lansa in 2008 o versiune Targa a celebrului sau supercar, Veyron. Exact ca in cazul lui Volkswagen Eos, plafonul din sticla ar putea fi fabricat de casa de productie Webasto.

Spre diferenta de Porsche, care pentru Carrera Targa utilizeaza on plafon retractabil in interiorul masinii, acoperisul viitoarei versiuni Veyron va trebui demontat manual si depozitat in garaj. Motivul acestei solutii mai putin elegante este forma compacta a modelului, care nu lasa niciun spatiu practic disponibil pentru depozitarea unui asemena plafon.

Pentru ca rigiditatea lui Veyron va avea, evident, de suferit, Bugatti a hotarat sa imbunatateasca siguranta pasagerilor in caz de rasturnare. Astfel, portierele vor fi fabricate din fibra de carbon pentru limitarea socurilor.

Cu toate acestea, performantele vor ramane la nivelul celor ale coupe-ului. Astfel, acceleratia de la 0-100 km/h este constanta (2.5 secunde), viteza maxima fiind limitata electronic la 350 km/h. Pretul viitoarei arme sol-sol va costa 1.9 milioane de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru