Vezi cum ar fi putut arăta Alfa Romeo Giulietta!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.11.2010
Centro Stile Alfa Romeo a publicat o serie de schiţe care evoca dezvoltarea designului şi ipotezele prin care a trecut Giulietta de la stadiul de desen până la cel de maşină de serie.

Alfa Romeo Giulietta este, fără îndoială, una dintre apariţiile de top ale anului care se încheie. Modelul compact atât de aşteptat de fanii Alfa Romeo vine pe piaţă cu un design interesant, care trădează atât legătura cu istoria Alfa Romeo, cât şi adoptarea modelului italian în liniile actuale ale modelelor mărcii.

Munca designerilor Alfa a fost una intensă în ultimii ani, aceasta fiind oarecum uşurată însă de faptul că aceştia au avut la dispoziţie mult timp pentru realizare unui model cu adevărat special. Sucesorul lui Alfa 147 a fost anunţat în prima fază pentru lansare în 2007, însă problemele Alfa Romeo şi, mai apoi, problemele financiare ale întregii industrii auto au dus la amânări succesive ale lui Giulietta.

Centro Stile Alfa Romeo, biroul de design in-house al mărcii italiene, a publicat o serie de schiţe realizate pe parcursul celor patru ani de dezvoltare a lui Giulietta. Desenele şi replicile virtuale dezvăluie diferitele feţe pe care le-a luat modelul italian până la lansarea sa pe piaţă, implicit perioada în care acesta a trecut de la un 147 ceva mai evoluat la un model care amintea de rădăcinile mărcii.

    "Marea provocare este de a realiza maşini care par mai mari şi mai bine echipate fără a le face prea voluminoase. Designul inteligent şi eficient este răspunsul"
                                                            - Lorenzo Romaciotti, director de design Fiat Group.

via | Caradisiac

Comentarii (5)

  • Iulian
    Torino
    In curand o sa se vorbeasca germana la Torino si Maranello
    2 15
  • @Iulian
    Da, daca se deschide vreun Doner Kebab la Maranello.
    18 0
  • Ovidiu
    Adevarat...
    dar hai sa lucram un pic si la quality si eficienta, presaram si putin marketing si poate facem o adevarata ALFA adaptata acestor vremuri...pentru ca in mod clar nu designul ii lipseste Alfei...o creatie superba de altfel aceasta Giulietta!
    15 0
  • schumi
    Giulietta
    Am facut recent un drive-test cu Giulietta, motor 1.4 Turbo MultiAir (170CP). Tot ce va pot spune este sa incercati si voi. Sigur nu ve-ti fi dezamagiti la nici un capitol ;-).

    PS. Saptamana viitoare incerc MultiJet-ul de 2 litri (tot 170 CP :D).
    10 0
  • Germana?
    Cand o sa se vorbeasca germana Torino si Maranello o sa faca plopu pere ......si germania o sa aiba presedinte negru
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru