VIDEO: 150 km/h pe o canapea!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.05.2007
Britanicii sunt dementi cand e vorba de recorduri inedite, Iar ultimul, canapeaua de 150 km/h, bate orice imaginatie.

Printre recordurile traznite ale industriei auto s-a inflitrat de cateva zile unul absolut inedit: recordul mondial de viteza pe o canapea. Autorul este Marek Turowski, un britanic de 38 de ani care a castigat licitatia organizata pe eBay pentru a pilota canapeaua in ziua incercarii de record. Acesta a platit 1376 de lire sterline si a reusit sa atinga 150 de kilometri pe ora asezat intr-o canapea din piele donata special pentru acest eveniment de site-ul de mobila sofa.com.

Precedentul record, realizat in 1998 de un alt englez, data din 1998: 140 km/h. Toti banii obtinuti din licitatie au fost donati in scop caritabil iar recordul a fost aprobat de oficialii Cartii Recordurilor. Pentru a ajunge la aceste performante, canapeaua a fost "tunata" chiar de precedentul detinator al recordului, Edd China, acesta montand un motor de 1.3 litri si 65 de cai prelevat de pe un model Mini. La finalul incercarii reusite de record, britanicul a anuntat ca obiectul recordului, canapeaua pe roti, este perfect legala pentru a rula pe sosea in Marea Britanie si intentioneaza sa profite de acest lucru.

"A fost de-a dreptul infricosator. Simti fiecare denivelare a soselei. Mai mult, de fiecare data cand sunt denivelari te simti de parca te pregatesti sa decolezi", a rezumat britanicul incercarea reusita de record.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru