VIDEO: Dodge Caravan cu motor de elicopter

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.03.2008
Un american si-a echipat modelul Dodge Caravan cu un motor de elicopter, care dezvolta 1000 de cai putere
Taguri: Caravan, Dodge

Comentarii (15)

  • elicopter
    cine a mai vazut motor de elicopter care sa scoata flacari sa ma anunte si pe mine.
    0 0
  • prudentul
    motor
    e doar turbina de la un motor de elicopter (jet engine).
    0 0
  • Puma Socat
    da!
    e tare ideea! sunt curios cum au facut transmisia la roti, cu toate ca nu e chiar asa de greu! oricum imposibil de pus in practica: ar omori soferul, pasagerii si ceilalti participanti la trafic cu zgomotul!
    0 0
  • o parere
    o mare porcarie
    0 0
  • oleu
    nu era mai simplu sa dea banii pe un motor normal de 1000 cp?
    0 0
  • tot io
    pierdere de vreme
    transmisie la roti? sper ca glumesti...cel mai probabil deplasarea se face prin jet...si flacarile alea se numeste purjare....
    0 0
  • ...
    consumul!?... ce naiba...aveam pretentii :))
    0 0
  • care-i rostul?
    America..... cea mai mare densittate de prostie pe mp
    0 0
  • dar care e utilitatea?
    0 0
  • Andrei
    Inutil, nu il ajuta cu nimic... e pe sistemul..hai sa vedem ce iese...
    0 0
  • puma socat
    pt tot io
    asa numai pentru curiozitatea ta sa stii ca pe elicopter avem turbomotoare(a nu se confunda cu turboreactoarele de pe avion), asa ca exista o gtransmisie de la motor la rotorul portant cei drept prin mai multe trepte de reductie! deci sper ca glumesti tu......cu purjarea ta!
    0 0
  • bbbobbbo
    turbina de elicopter
    cu totiii cred ca am auzit de motocicleta y2k cu turbina de elicopter, si, atentie, produsa in SERIE: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.bikez.com/pictures/marine%20turbine%20technologies/2003/20204_0_1_2_y2k%20turbine%20superbike_Image%20by%20Max%20Turbine%20Technologies.jpg&imgrefurl=http://www.bikez.com/motorcycles/marine_turbine_technologies_y2k_turbine_superbike_2003.php&h=300&w=400&sz=30&hl=en&start=2&sig2=yV_a3pgkp_31qP3FzgBYyQ&um=1&tbnid=BePhe9jji_S2jM:&tbnh=93&tbnw=124&ei=y47TR_CwE6HY-gLK0rHTDw&prev=/images%3Fq%3Dy2k%2Bmotorcycle%26um%3D1%26hl%3Den%26newwindow%3D1%26safe%3Doff%26sa%3DN.........asta pt cel ce se mira de transmisie etc. In ce priveste cel ce-a zis care-i rostul, il intreb: la ce foloseste Turnul Eiffel? :|
    0 0
  • renaTo
    transmisie
    la o tubina de elicopter transmisia de face prin ax si de aceea puterea este transmisa direct rotilor. Daca nu ar avea acel ax de transmisie aceste turbine nu si-ar putea transmite puterea catre rotoarele elicopterelor (voi cum credeati ca se invart alea?? ) Acelasi sistem este folosit si in sportul numit "tractor pulling" unde sunt masini cu cate patru turbine ca asta legate la o cutie de viteze si care transmit forta catre roti. Ca sa faci o astfel de tubina sa transmita puterea catre roti este nevoie doar de o modificare minora la axul turbinei.
    1 0
  • luxxxien
    As vrea sa ma dau cu ea
    Mdeah... la rumunii nojtri orice altceva in afara de logan cu spoiler si trompeta pe esapament e naspa, inutil, etc....Acest Dodge intra la categoria "exercitiu de stil"... Foarte frumos de altfel... ma intreb cat o sa-l tina cutia de viteze :)))) Oricum, la cum a plecat, iti da senzatii...
    0 0
  • rromani infecti
    de ce toti rromanii vor sa isi dea cu parerea? Sint experti in toate! Mai ales cand vine vorba de masini. Eu ma stiu la masini mai bine decat orice rroman, iar ineptii mai mari ca la natia asta de doi lei n-am auzit nicaieri. Probabil din frustrare si din cauza ca nu-si permit mai mult decat un amarat de audi a8 te de i (sa para masina tare, nu conteaza ca motorul diesel puturos n-are nici macar 400cp) si de aceea tre sa se dea rotunzi cu ce "stiu". Duce-ti-va inapoi in Africa, frustratilor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru